5 leggyakoribb anyós típus: Mártír anyós, terrorista anyós és társai

Göcző Nóra
Írta: ,
5 leggyakoribb anyós típus: Mártír anyós, terrorista anyós és társai

A nők kategorizálása pszichológiai szempontból az egyik legnehezebb téma. Nem csak azért, mert alapvetően kiszámíthatatlanok, hanem, mert képesek felismerni negatív tulajdonságaikat és tudatosan változtathatnak rajta egyik napról a másikra. Az anyósok sem kivételek ez alól, de léteznek olyan alapvető emberi vonások, amik könnyen kiismerhetővé teszik őket. S hogy kiből lesz mártír anyós, terrorista anyós vagy anyós-pajtás? Egy kis odafigyeléssel még időben megállapítható.

Anyós-pajtás Kép forrása: news.nationalpost.com

Vannak anyósok, akik inkább barátnőnek tekinthetők, mint szerelmünk édesanyjának. Egyes helyzetekben ez előnynek számíthat, máskor azonban nehéz kezelni.

Tudván, hogy a párunk életében eddig ő volt az első számú személy, a matriárka, amely pozíciójától mi megfosztottuk, joggal feltételezhetjük, hogy ennek lesz valamilyen szankciója a közeli vagy a távoli jövőben.

Így pedig nehéz barátkozni. Ritka és rendkívül szerencsés az a nő, aki minden témában megértő szavakra talál, ha az anyósával ül le beszélgetni.

A mártíranyós Kép forrása: styleisstyle.tumblr.com

A mártíranyós fiatalabb korában előszeretettel helyezte előtérbe mások testi és lelki igényeit a saját magáéval szemben, tette mindezt ösztönösen és boldogan. Az utolsó, legfinomabb falatot inkább megvonta magától és az egyébként is minden hájjal megkent csemetéje szájába kanalazta.

Persze nem azért, mert a gyermek erre áhítozott, hanem mert ezt diktálta az ő belső hangja, a valódi személyisége.

Ha úgy alakult, hogy házassága megromlott, akkor emiatt főként saját magát hibáztatta, válása után pedig nem is kezdett újabb párkapcsolatba.

Ezt azzal indokolta, hogy neki a gyermekeit kell felkészítenie az életre, a saját – legfőképpen testi – örömei már luxusnak számítanának egy ilyen élethelyzetben, s ezt nem engedheti meg magának.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!