Ezek a legfontosabb tanulságok, amiket levonhatsz a megcsalás után

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan a megcsalást tekintik egy kapcsolat halálának, úgy vélik, ennél rosszabb nem is történhet egy viszonyban. Érthető ez a nézőpont, mégis, talán éppen a félrelépés az, ami miatt a legtöbb kapcsolat, házasság tönkremegy – vagy legalábbis ez az a kiütközési pont, ami felett a többség már nem tud szemet hunyni. De milyen tanulságok várnak rád a megcsalás után?

Mondani szokták, hogy a megcsaláshoz két fél kell, de leginkább három. Ugyanakkor nem helyes éppen a harmadikat hibáztatni, akkor sem, ha ő esetleg pontosan tisztában volt azzal, hogy az adott férfinak van valakije.

Nem firtatnánk ennek az álláspontnak a helyességét. Tény, hogy sokkal könnyebb haragudni arra, akit nem is igazán ismersz, pedig leginkább a párodra kell neheztelned. Az ő döntése a félrelépés, az, hogy nem marad hűséges hozzád.

Ennek persze megannyi kiváltó oka lehet, amikben esetleg te is hibás lehetsz, de a végső döntés mégis az övé volt. Tehát, ami történt, a legkevésbé a te ballépésed, és másodikként is csak a szeretőt hibáztathatod – leginkább pedig a párodat okolhatod.

Nem jobb nálad Kép forrása: foto-guru.com

Amiért olyan borzasztó a megcsalás az az, hogy sokkal rosszabbnak érzed magad másoknál, vagy legalábbis annál a nőnél garantáltan, akivel a párod megcsalt. Ez nyilván semmiképpen sem igaz ilyen formában.

A megcsalásokról először is tudni kell, hogy többnyire nem gondosan megtervezettek, hanem inkább spontánok, ha úgy tetszik, a férfi élt az adott lehetőséggel.

Lehet, hogy egyáltalán nem ismerte a nőt, vagy ha ismerte is, minden bizonnyal nem kapcsolatra gondolt vele, csupán szexre. Ez máris elmondja, hogy más szinten kezelte őt, és téged.

Nyilván megbántott, de ebből a gondolatmenetből is láthatod, nem kell magadat alábecsülnöd, vagy rosszabbnak gondolnod annál, akivel a párod félrelépett. Éppen ellenkezőleg!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019