Ez az 5 legerősebb és legstabilabb párkapcsolat-típus

Téklesz Rita
Írta: ,
Ez az 5 legerősebb és legstabilabb párkapcsolat-típus

Kép forrása: bedya/Depositphotos.com

Manapság a legtöbben óvatosak, sőt, már-már cinikusak a szerelemmel kapcsolatban, és nem is lehet hibáztatni őket – a párkapcsolati statisztikák sajnos elkeserítőek. Amikor összejövünk valakivel, mindig bennünk cseng az a zavaró kis hang, hogy vajon ez a kapcsolat hosszú távú lesz-e… Ugyan minden szerelem egyedi, mégis vannak olyan párkapcsolat-típusok, amelyekről valószínűsíthető, hogy sokáig tartanak majd, mert erős alapokon állnak.

A kapcsolat, ami a megbocsátáson alapszik

Nem a nézeteltérések jelentik az igazi problémát egy kapcsolatban – sokkal fontosabb az, hogyan kezelitek azokat. Még a legerősebb párkapcsolatokban is vannak konfliktusok, és ez teljesen természetes. Az, hogy egy másik emberrel ilyen szorosan összekötjük az életünket, óhatatlanul is súrlódásokhoz vezet. A hosszú távú szerelem titka azonban az, hogy a felek a megoldásokat keresik a problémákra ahelyett, hogy a másikat támadnák vagy hibáztatnák. És ami még fontosabb, hogy képesek bocsánatot kérni és megbocsátani.

A kapcsolat erősségének igazi mércéje az, hogy milyen gyorsan tértek vissza a harmonikus állapotba egy vita után.

A kapcsolat, ami az intimitáson alapszik

Párterapeuták gyakran mondják, hogy a szex milyen fontos egy párkapcsolatban – azok a párok, akiknek nem jó a szexuális életük, általában boldogtalanok is és gyakran végződik a dolog szakítással, válással.

Ez az 5 legerősebb és legstabilabb párkapcsolat-típusKép forrása: AnnaGribtsova/Depositphotos.com

Minél gyakoribb az intim együttlét egy kapcsolatban, annál jobban is kívánják a felek, de ugyanígy van a másik oldalon is – minél ritkább, annál kevésbé vágynak rá, ez pedig egyenes út az elhidegüléshez. A szex tulajdonképpen a szerelem kémiáját tartja ébren, hiszen közben oxitocin nevű hormon szabadul fel a testben, ami boldogságérzettel tölti el a feleket.

A kapcsolat, ami a kalandon alapszik

Az unalom a kapcsolatok csendes gyilkosa. Több év együttlét után könnyű belesüppedni abba az állapotba, amiben minden szürke, kiszámítható, ismétlődő, érdektelen… A munka, a gyerekek és az ügyes-bajos dolgok közepette nem kis kihívást jelenthet, hogy megőrizzük a mély kapcsolódást párunkhoz. Számtalan kutatás bizonyította már, hogy azok a kapcsolatok válnak igazán erőssé, amelyekben a felek folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy közös programokat csináljanak – az újdonságok, a közös élmények és tapasztalatok segítenek megőrizni a vonzalmat a másik iránt és sokáig égve tartják a lángot.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)