Ezt nézi meg egy srác, amikor először felmegy a lakásodba

Írta: ,

Legyen szó egy tudatosan megszervezett randiról, vagy éppen egy egyéjszakás kalandnak induló románcról, biztosan te is kíváncsi vagy rá, mit néznek meg a srácok, amikor először feljutnak a lakásodba. Mi most megkérdeztük őket!

Rend és tisztaság Kép forrása: tumblr, gracelandyogi

1/5 Rend és tisztaság

„Nyilván annak függvényében nézek szét a lakásban, milyen körülmények között érkezünk oda, de ha van időm szemlélődni, számomra nagyon fontos szempont a tisztaság. Tudom, hogy sok férfi nem tart rendet az otthonában, de bátran állíthatom, legalább ennyi nő hanyagolja a takarítást, vagy éppen a mosogatást.

Szerintem sokat elárul valakiről, hogyan fogadja a vendégeit. Ha nem fontos számára, hogy az otthonában tisztaság uralkodjon, akkor valószínűleg más – számomra – lényeges tulajdonságai is hiányoznak.

Ráadásul a rumli láttán sajnos óhatatlanul eszembe jut, hogy mennyire lehet tiszta a hálószobája…” – András (32), pénzügyi tanácsadó.

Lakberendezési mizéria Kép forrása: laurenconrad.com

2/5 Lakberendezési mizéria

„Én mindig megnézem, milyen a lakás berendezése. Na nem mintha márkákat vagy konkrét stílusirányzatokat keresnék, de szerintem nagyon fontos az összhang és a harmónia.

Ha a nő lakása olyan, mint egy kollégiumi szoba, tele van poszterekkel és gyerekkori holmikkal, akkor gyorsan menekülőre fogom a dolgot. Nem akarom olyasvalaki idejét rabolni, aki megragadt a kamaszkor küszöbén.

Leszámítva egy-két apróságot, én nem ragaszkodom furcsa, múltbéli tárgyakhoz, ezért ha túl sokat látok ilyenekből, kénytelen vagyok arra asszociálni, hogy a randipartnerem nem a jelenben él...” – György (33), értékesítő.

Könyv- és újságfelhozatal Kép forrása: burkatron.com

3/5 Könyv- és újságfelhozatal

„Tudom, talán furcsa lesz, amit most mondok, de én mindig megnézem, hogy a kiszemeltem tart-e könyveket az otthonában. A műveltségről számomra nagyon sokat elárul az, hogy csak divatmagazinok hevernek-e szerteszét, vagy azért akad néhány komolyabb témájú könyv is a polcokon.

Az pedig különösen fontos, milyen könyv hever az éjjeliszekrényen vagy elérhető közelségben, hiszen az rengeteget elárul a másik aktuális kedvéről, életszakaszáról, terveiről.

Sőt, még érdekes témákat is adhatnak az olvasnivalók!” – Krisztián (29), logisztikus.

Mi van a hűtőben? Kép forrása: design-milk.com

4/5 Mi van a hűtőben?

„Nem jellemző, hogy a randin a hűtő feltépésével indítok, de ha úgy adódik, hogy például ki kell vennem a bort, akkor azért alaposan megnézem, milyen a felhozatal.

Ha félkész ételekkel van tele, vagy nincs benne szinte semmi, akkor arra gondolok, hogy a nő nem tud főzni, illetve nem fontos számára az egészsége.

Ez felnőttként szerintem részben felelőtlenség, részben a testünk iránti igénytelenség, szóval számomra nem túl szimpatikus.

Egyébként nem vagyok egészségmániás, úgyhogy nem kell, hogy zöldségekkel, gyümölcsökkel és sovány hússal legyenek tele a polcok, de ha valahol, akkor szerintem az étkezés terén igazán számít a minőség.” – Ádám (28), piackutató.

Háziállatkérdés Kép forrása: tumblr, elvenrealm

5/5 Háziállatkérdés

„Nem a lakás berendezésével kapcsolatos ugyan, de számomra lényeges pont, hogy a partneremnek van-e valamilyen háziállata, és ha igen, hogyan tartja.

Voltam már olyan nőnek a lakásában, akihez belépve azonnal megcsapott egy kellemetlen szag, ami zavarba ejtő és idegesítő volt – később derült csak ki, hogy hörcsögöket tart (a jelek szerint nem túl tiszta körülmények között).

Egyébként nincs bajom a háziállatokkal, sőt, általában pozitív dolognak tartom, ha egy nő felelősséget vállal egy apróság iránt, de csak akkor, ha ez nem megy a higiénia rovására, illetve nem túlságosan elfogult vele szemben.” – Attila (27), tolmács.