Felejthetetlen és inspiráló: különbség az első és utolsó szerelem között

Szirák Viki
Írta: ,
Felejthetetlen és inspiráló: különbség az első és utolsó szerelem között

Kép forrása: unsplash.com

Kevesen mondhatják el magukról, hogy az első szerelmük egyúttal az utolsó is volt, akivel aztán boldogságban leélték az életüket. De ez egyáltalán nem rossz dolog! Attól még, hogy életed első párja nem az a személy, akivel a későbbiekben családot alapítottál, az igaz szerelem téged is meg fog találni. Sőt, valójában nagy különbségek vannak az első és az utolsó igaz szerelem között!

Az első nagy szerelmedet sosem fogod elfelejteni. Mindegy, hogy miként ért véget a közös utatok, egy biztos: örökké különleges helyet foglal majd el a szívedben, és ez ellen tenni sem tudsz. Ő az, aki megmutatta neked, milyen érzés valakit őszintén szeretni, és milyen ezt idővel mégis elveszíteni.

Soha senkit sem fogsz pont így szeretni, hiszen ez volt életedben az egyetlen olyan alkalom, amikor úgy voltál szerelmes, hogy nem tapasztaltad még meg a nagy csalódást. Az első párkapcsolatodban életed minden része a srác körül forog, és az első nagy vita után azt hiszed, mindennek vége.

Piedesztálra emeled őt, és ez lehet az oka annak, hogy az emberek nagy része úgy érzi, sosem találnak még egy ilyen személyt.

De valójában minden okkal történik. Az első szerelmed azért az első, mert részese egy nagyobb utazásnak. Például gondolj arra, amikor először főztél saját magadtól, anyukád és a nagymamád segítsége nélkül. Nagy élmény volt, hasznos tapasztalat, de valljuk be, utólag visszatekintve nem az volt életed legjobb alkotása. De ez nem jelenti azt, hogy többé nem ettél! Próbálkoztál tovább, gyakoroltál, és végül sikerült mindent jól csinálnod. Ugyanilyen a szerelem keresése is: tapasztalatokat gyűjtesz, hibázol, tanulsz belőlük, míg nem megérkezik az életedbe az igaz szerelmed, aki egyúttal az utolsó is lesz.

Felejthetetlen és inspiráló: a különbség első és utolsó szerelem között

Az utolsó szerelem erősebb

Az igaz szerelmed pedig sok tekintetben nem lesz olyan, mint az első. Nem fogod azt érezni, hogy az egész életed körülötte forog, és ez szuper dolog! Hiszen mire eljutsz erre a pontra, már van saját életed, függetlenséged, és hobbijaid. Nem fogod feladni önmagad valaki másért, és ezt ő is meg fogja érteni. Ez a személy képes lesz mindig megnevettetni téged, megosztja veled az örömét, és arra fog inspirálni, hogy minél jobb legyél. Fejlődni fogsz mellette. Új oldaladat ismered meg. És amikor nehéz időszakon mész keresztül, ő akkor is ott áll melletted, és nem hagyja, hogy feladd!