Szerelmes vagy, vagy már csak ragaszkodsz? Az 5+1 legnagyobb különbség

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
Szerelmes vagy, vagy már csak ragaszkodsz? Az 5+1 legnagyobb különbség

Senki sem tanítja meg nekünk, milyen érzés szerelmesbe esni tiniként, sem pedig azt, hogy miben változik meg ez az egész felnőtt korunkban. Ezért aztán saját tapasztalataink alapján próbáljuk meg kitalálni, mi is az az igaz szerelem, és azt is, hogy pontosan mit kell éreznünk egy párkapcsolatban. Emiatt viszont sokan hajlamosak összekeverni az őszinte szerelmet és a puszta ragaszkodást. Pedig a különbségeket szinte kilométerekben lehet mérni...

A szerelem önzetlen; a ragaszkodás önző

Amikor őszintén szeretsz valakit, neki akarod a legjobbat, és minden más csak másodlagossá válik. Életedben először fontosabb, hogy egy másik személy boldogabb legyen nálad, és képes vagy még a fizetésed utolsó részét is arra költeni, hogy meglepd valamivel.

A ragaszkodás lényege viszont az, hogy mindent egy kicsit azért teszel, hogy neked is jó legyen.

Minden alkalommal a saját érdekedet is nézed, legyen szó egy közös programról vagy akár egy ajándék vásárlásáról.

A szerelem valódi; a ragaszkodás idealizál Kép forrása: witneycarson.com

Ahol őszinte érzések vannak, nincs helye idealizálásnak. A kapcsolatodban a párodat épp annak a személynek látod, aki valójában, és pont ilyennek is szereted.

Tudod, hogy vannak hibái, és azt is, hogy az idő múlásával változni fog bizonyos mértékben a személyisége - az őszinte szerelem arra sarkall, hogy végigkísérd ezen az úton.

Amikor viszont ragaszkodsz valakihez, egy elképzelt személyhez kötődsz annyira; a fejedben összeállítottál róla egy képet, és azt akarod, hogy pont olyan is legyen a párod. Ezek után nem csoda, ha nem tud megfelelni az elvárásoknak!