21 különbség egy férfi és egy fiú között: 1. A férfi otthont épít, a fiú otthon lakik

Kovács Andrea
Írta: ,
21 különbség egy férfi és egy fiú között: 1. A férfi otthont épít, a fiú otthon lakik

Ezúttal nem anatómiai oldalról közelítjük meg a fiúk és a férfiak közötti különbségeket, hanem a bonyolultabb utat választva: női szemszögből. Íme, 21 tulajdonság, ami segíthet eldönteni, ki is az igazi férfi:

1. A férfi felelősséget vállal a hibáiért, a fiú keresi a felelősöket: hányszor hallottunk már rosszabbnál rosszabb kifogásokat a partnerünk szájából, amikor elrontott valamit, holott elég lett volna csak annyit mondani: sajnálom, hibáztam.

2. A férfi megpróbál felvidítani, ha szomorú vagy, a fiú elmegy sörözni a haverokkal, amíg ki nem mászol a depiből: kevés dolog lenézőbb egy férfi szemszögéből, mint amikor a hormonokra vagy a havi bajra fogja, hogy a barátnője rosszkedvű, szomorú, ideges, netán mindhárom egyszerre.

3. A férfi felismeri az igazi nőt, a fiú csak a gyengébbik nemet látja benne: egy fiú ezért nem is nagyon mer közelebb kerülni egy erős nőhöz, eközben a férfiak bátran vállalják a kihívást.

4. A fiú végig hallgatja, ha egy nő hisztizik, egy férfi mellett nincs ok hisztire: persze alapvetően az lenne a jó, ha mi nők sosem nyitnánk ki a hiszti zsákot, de valljuk be, ha biztonságban és megbecsülve érezhetjük magunkat a párunk oldalán, akkor eszünkbe sem jut az ilyesmi.

5. A férfi egyetlen nőt szeret, a fiú azt szeretné, ha legalább száz nő őt szeretné: ez nem egy nyelvtörő akar lenni, de tény, hogy a kisfiúi önbizalom varázsgömbjét hasonlóan kishitű lányok tartják a magasban, nélkülük leesik és szilánkokra törik.

6. A férfi ki meri mutatni a mély érzéseit is, a fiú megpróbál jópofizni: vannak olyan szituációk, amikor nincs helye viccelődésnek, terelésnek, mókázásnak, hanem kerek perc ki kell mondani, ami legbelül nyomaszt. Az érzékenykedéshez bizony kőkemény férfinek kell lenni.

7. A férfi tiszteli a nőt, a fiú azt sem tudja, mit jelent ez a szó: a másik tiszteletére való képesség abból is leszűrhető, ahogy valaki a munkatársairól, rokonairól, ismerőseiről beszél. Ha partnered a tőle távolabb álló embereket sem respektálja, akkor elhiheted, hogy veled kapcsolatban sem tesz kivételt.

8. A férfinak vannak céljai és mindegyikhez van terve, a fiú nem lát tovább a holnapnál: előre tervezni, stratégiát építeni és kitartani egy terv mellett nagy felelősséggel jár, s ezzel nem mindenki képes szembenézni.

9. A férfi beismeri, ha megváltoztak az érzései, a fiú csak elsétál: senki sem mondta, hogy amit egy férfi hétfőn mond, az pénteken is úgy lesz. Ám, ha hétköznap megváltoztak a dolgok, azt legkésőbb vasárnapig illik a megfelelő körülmények között nyíltan beismerni. Ezzel szemben sokan vannak, akik egyszerűen csak lelépnek, kilépnek egy kapcsolatból, indokok és magyarázatok nélkül, mert gyávák beismerni, hogy tévedtek.

10. A férfi megteszi, a fiú csak beszél róla: szájhős, hencegő, hangember, kérkedő. Mindannyian ismerünk ilyen típusú embereket, akik úton-útfélen a saját (többnyire csak elképzelt) képességeiket hangoztatják. Az igazi férfi sosem beszél ezekről, mégis mindenki számára világos.

11. A férfi tudja, mit akar és megszerzi, a fiú is tudja, mit akar és megpróbálja elvenni: és ha mégsem sikerül elvennie, akkor lép életbe az 1-es pont.
 

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?