Egyre többen alszanak külön a párjuktól - Jót tesz ez a párkapcsolatnak?

Szirák Viki
Írta: ,
Egyre többen alszanak külön a párjuktól - Jót tesz ez a párkapcsolatnak?

Kép forrása: pexels.com

Amikor kapcsolatban élsz valakivel, összeköltöztök, esetleg közös családotok is van már, talán elképzelhetetlennek tűnik, hogy külön ágyba, esetleg külön hálószobába költözzetek egymástól. Pláne, ha még mindig szerelmesek vagytok! De az igazság az, hogy manapság egyre több páros választja az úgynevezett alvás-válás módszert. Ez azt jelenti, hogy sokan döntenek a külön hálószoba mellett, ami miatt egyáltalán nem, vagy csak hetente néhány alkalommal töltik együtt az éjszakát. És nem, nem csak azok, akiknek a házassága válságban van, ugyanis sok esetben olyan párok is így határoznak, akik egyébként nagyon szeretik egymást, és nem küzdenek kapcsolati problémával.

Az ok talán némileg érthető lehet számodra, ha aludtál már olyan férfivel, aki hangosan horkolt, rengeteget forgolódott, vagy teljesen eltérő ütemben élte az életét. Számtalan ember számol be arról, hogy napközben stresszesebb, fáradtabb és kedvetlenebb, mert éjszaka a párjától nem tudott jól aludni. Tény, hogy egy másik személyt megszokni időbe telik, ám vannak dolgok, amikhez évek során sem mindig sikerül hozzászokni. Most körbejártuk a külön alvás előnyeit és hátrányait is.

Az egyik leginkább magától értetődő előny az, hogy sokkal kipihentebben és nyugodtabban ébredsz reggel.

Nem kell a párod ébresztőjére felkelned, sem pedig a horkolásra vagy a mocorgásra.

Azáltal, hogy semmi sem zavarja meg a pihenésed, azt veheted észre magadon, hogy a kedved is jobb, türelmesebb vagy, és ennek következtében kevesebb a feszültség köztetek.

 

Mivel nem magától értetődő, hogy minden éjszakát együtt töltötök, sokkal jobban értékelni kezditek azokat az estéket, amiket igen.

Izgalmasabb az együtt alvás, valószínűleg többet bújtok össze, és ismét azt érezhetitek, mint a kapcsolatotok elején, amikor volt lehetőségetek hiányozni egymásnak.

Az intimitást és a szexuális együttléteket is feldobják ezek az esték.