4 kritikus pont, amin ha átment a kapcsolatotok, örökké együtt maradtok

Szirák Viki
Írta: ,

Minden házasságban vannak nehezebb időszakok, komoly viták, és olyan helyzetek, amikből talán nem mindig látni a kiutat. Azonban szakértők szerint ha az alábbi négy kritikus ponton sikerül túllendülnötök, a kapcsolatotok biztosan kiállja az idő próbáját!

Kritikából fakadó viták Kép forrása: pexels.com

Vannak emberek, akik nehezen fogadják el a kritikát, különösen akkor, ha az a párjuktól érkezik. Hiszen olyan ez, mintha azt mondaná neked, hogy nem vagy elég jó, vagy nem vagy elég csinos, amitől nem csoda, ha rögtön védekező állást veszel fel, és vita születik belőle.

Dr. John Gottman pszichológus szerint ez komoly probléma a legtöbb házasságban, párkapcsolatban, a felek pedig sokszor észre sem veszik ennek erejét.

Ha rosszul érint, hogy a párod kritizálja a főztödet, vagy nem tetszik neki az új frizurád, érdemes első körben elmondanod neki, hogy mit vált ki belőled a szavaival. Sokan nem is tudják, hogy a pozitív kritika milyen bántó tud lenni!

 

Fal két ember között Kép forrása: pexels.com

Mindenki megtapasztalta már azt, milyen idegörlő, ha a párja fokozatosan falat húz maga köré, és nem beszél a problémáiról.

A legtöbbször nem is a kapcsolattal vannak gondjai, hanem munkahelyi problémák gyötrik, a stressz, vagy a jövőbeli aggodalmai ijesztik meg, és mivel a férfiak sokszor azt hiszik, hogy erősnek kell látszaniuk, inkább nem beszélnek ezekről.

A pszichológus szerint a pasik 80%-a ilyen! Úgy tesznek, mintha nem érdekelné őket, pedig valójában nagyon is rágódnak a problémákon. Ilyenkor neked kell módot találnod arra, hogy megnyíljon előtted, de semmiképp se legyél tolakodó, vagy erőszakos!