Tönkreteszi a párkapcsolatokat a közösségi média – Statisztika is bizonyítja

Szirák Viki
Írta: ,

Néhány év alatt a közösségi oldalak olyannyira elterjedtté váltak, hogy ma már nem is igazán ismerünk olyan személyt, aki ne lenne fent például a Facebookon. Noha tény, hogy ezeknek köszönhetően az életünk bizonyos részei pozitív irányba változtak (például könnyebb a kapcsolattartás), a párkapcsolatoknál nem egészen ez a helyzet. Nagyon sok esetben ugyanis a közösségi oldalak tehetnek a szakításról!

Nem is gondolnánk, hogy a Facebooknak erős romboló hatása lehet, de az igazság az, hogy valójában elég komoly problémákat okozhatnak a közösségi oldalak a párkapcsolatokra nézve. Sőt, ez olyannyira veszélyes lehet, hogy egy brit felmérés során kiderült, minden harmadik válófélben lévő pár a Facebookot hibáztatta a kapcsolat megromlásáért. Ez az arány mindössze pár év alatt ugrott meg ilyen magasra, és elgondolkodtató: ha már a házasságban élő emberek is hajlandóak emiatt különválni, milyen magasak lehetnek az arányok azon pároknál, akik csak rövidebb ideje vannak együtt, és nem köti össze őket a házasság? Talán nem lepődsz meg, ha azt mondjuk, hogy elég magas.

A közösségi média világában a megcsalás könnyebb lett, mint valaha.

Az emberek sokkal egyszerűbben beszélgetésbe tudnak elegyedni másokkal, legyen szó egy ismeretlen személyről, vagy egy ismerősről.

Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan funkciók is, amelyek során az üzenetek bizonyos idő eltelvétel törlődnek, így senki sem láthatja, miről beszéltek másokkal.

Sőt, a felnőtt emberek 8 százaléka azt is elismerte, hogy hoztak már létre titkos profilt, amin ismerkedni kezdtek másokkal.

Azt gondolnánk, ebből kifolyólag az emberek legnagyobb problémája az, hogy a másik mit csinál a közösségi oldalon.

Csakhogy a McKinley Irvin-kutatás bebizonyította, hogy bár ez is fontos, nem csak ez okoz konfliktusokat.

Nagyon sokan ugyanis azért kezdenek el veszekedni például a Facebook miatt, mert úgy érzik, a másik nagyon sok időt tölt online, ahelyett, hogy közös programokat szerveznének.

Az már csak hab a tortán, ha egy volt barátnővel beszélget, vagy más lányok képeit kommenteli...