A következő külső tulajdonságokért bolondulnak a férfiak

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A következő külső tulajdonságokért bolondulnak a férfiak

Mindannyiunknak más az ideálja, és természetesen rengeteget nyom a latba az, hogy milyen belső tulajdonságokat preferálunk, de azért valljuk be, a külső jegyek is döntőek lehetnek. Azt, hogy a férfiak milyen külső tulajdonságokat részesítenek előnyben, evolúciós okokra vezethető vissza. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Babás arc Kép forrása: oui-non.tumblr.com

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a nagy, világos szemek, a telt ajkak és a rózsás arc sok férfi figyelmét felkelti, hiszen emlékeztet a kisbabák arcára.

A kisbaba arcának a látványa, akár a nők esetében, a férfiaknál is a gondoskodási ösztönt kapcsolja be. A szőke, illetve világosabb haj is ugyanerre képes, hogy a férfi számára azt üzeni, itt van egy hölgy, aki a védelmére szorul.

Emellett mint a fiatalság jele, szintén a női termékenység jelzője is.

Hosszú haj

Biológiai szempontból a hosszú, félhosszú haj azért vonzóbb, mert mint a feromonok kibocsátásának egyik elsődleges helye, nagyobb területen képes ellátni ezt a funkciót, így a párválasztásnál fontos tulajdonság lehet. Maga a hosszú, erős, csillogó haj látványa is fontos, hiszen azt sugallja a másik nem tagjai számára, hogy viselője fiatal, erős és egészséges, képes utódokat szülni és gondozni őket.

Társadalmi oka is van, hogy a kibontott, hosszú haj szimpatikus a férfiaknak: sok kultúrában korábban – helyenként pedig még ma is – csak az eladósorban lévő lányok, a hajadonok hordhattak ilyet, míg a már házas asszonyok kendő alá kellett, hogy rejtsék a hajukat, vagy feltűzve viselték, így jelezvén, hogy már nem szabadok.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!