Ha a következő 5 dolog igaz rátok, akkor megéri küzdenetek egymásért

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ha a következő 5 dolog igaz rátok, akkor megéri küzdenetek egymásért

Kép forrása: boggy22/Depositphotos.com

Mélypontra érkezett a kapcsolatod? Teljesen tanácstalan vagy, ha a jövőtökre gondolsz? Szinte minden komolyabb viszonyban akadnak ilyen hullámvölgyek, de ha az alábbi állítások igazak rátok, érdemes lehet adnotok magatoknak még egy esélyt.

Vannak jó oldalai is a kapcsolatotoknak Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

A hullámvölgyekben nagyon könnyű a rossz dolgokra koncentrálni: eltávolodtatok egymástól, úgy érzed, nem ért meg, lapos a szex, stb. Egy idő után mindenki tud hiányosságokat és orvosolandó problémákat felhozni ellenpéldaként. De a kérdés az, hogy vannak jó oldalai is a kapcsolatotoknak?

Összetartotok? Mindenben számíthattok egymásra? Nagyon jól kiegészítitek egymást az élet egyéb területein? Ha több jó oldala is van a kapcsolatotoknak, az sokat nyom a latban az ilyen komoly döntések meghozatala során. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy félvállról kellene venni akár az elhidegülést, akár az unalmas együttléteket, de gyakori gond, hogy egyszerűen irreális elvárásaink vannak a kapcsolatokkal szemben.

Szeretnénk, ha minden tökéletes lenne, mégpedig örökké, de a valóság egyszerűen nem ilyen. Hullámvölgyek igenis vannak, de ezek nem jelentenek minden esetben magától értődő okot a szakításra. Sokszor inkább csak figyelemfelkeltő szerepet kellene tulajdonítani nekik, hiszen rámutatnak arra, min kellene változtatnotok.

Szintén egy olyan jel, ami arra utal, hogy nincs veszve minden.

Ha tudtok együtt nevetni, viccelődni, szórakozni, az arra mutat, hogy még ott van köztetek az a kötelék, amire alapozni tudtok.

Ha csak veszekedni, vitázni jártok össze, és már attól leolvad az arcotokról a mosoly, hogy meglátjátok a másikat, az nyilván más tészta.

Azonban, ha a sok gond mellett még mindig ott a biztosíték, a másik puszta jelenléte, személyisége pedig gyakran az öröm forrása (akkor is, ha aktuálisan nem olyan intenzíven), akkor érdemes leülnötök és megbeszélnetek, mégis milyen gondok okozzák ezt a mosolyszünetet, és hogyan tudnátok felülkerekedni rajta.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!