5 kötelező kérdés, amit fel kell tenned, ha komoly kapcsolatot szeretnél

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 kötelező kérdés, amit fel kell tenned, ha komoly kapcsolatot szeretnél

Megismertél valakit, akivel nagyon jól érzed magad, de egyelőre még nehezen tudod eldönteni, hogy mennyire szeretnél belevágni egy komoly kapcsolatba? Mielőtt sodrodnál az áramlattal, és gondolkodás nélkül belemennél egy ilyen helyzetbe, érdemes feltenned magadnak ezt az 5 kérdést, hogy elkerüld a váratlan csalódásokat.

Képes vagyok nyíltan beszélgetni a párommal? Kép forrása: el124.com

Noha nem létezik kőbevésett „párkapcsolati szabályzat”, az biztos, hogy a képzeletbeli verzióban az elsők között szerepelne az őszinte kommunikáció.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz nyíltan beszélni a párodnak az érzéseidről és problémáidról, nagy a valószínűsége, hogy a kapcsolatotoknak lesz egy „lejárati ideje”.

Vagy a másik opció, hogy évek múlva te leszel nagyon boldogtalan. Akárhogy is, egyik sem éppen a legkecsegtetőbb jövőkép.

Megegyeznek a hosszú távú terveink? Kép forrása: tumblr, mcoakley32

Ez egy olyan kérdés, amelyben sokan nem értenek egyet, és ez valamilyen szinten érthető is. Nem feltétlenül kell összeegyeztetnek a jövőbeli elképzeléseteket, hogy tényleg komolyra forduljon a kapcsolatotok.

De megkönnyíti a dolgokat, ha mégis megteszitek? Határozottan igen!

Természetesen lesznek olyan kérdések, amelyekben nem értetek egyet – elvégre különböző emberek vagytok. De ha a nagyobb döntésekben hasonló a véleményetek, sokkal jobb eséllyel indultok neki az örökkön-örökkének.

És azért mégis csak jobb időben megtudni, ha a párod a jövőjét egy teljesen más országban, esetleg teljesen más körülmények között képzeli el, nem igaz?