Körülmények, amik eldöntik, működhet-e a kapcsolat nagy korkülönbséggel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ugyan nem a leggyakoribb, mégis mindenki ismer olyan párokat, akik a meglehetősen nagy korkülönbség ellenére tökéletes párost alkotnak. De mi vár rád akkor, ha te is ebben a cipőben jársz? Ezeknek a feltételeknek mindenképpen teljesülniük kell, ha hosszútávon is boldogságot reméltek.

Össze kell egyeztetnetek az életviteleteket, életformátokat. Ez persze minden párkapcsolatra igaz, de nagyjából azonos életkor mellett nem jelent olyan nagy nehézséget.

Általában hasonló felfogás, igény, jellemzi az azonos korú embereket: fiatalon a többség szórakozna, fesztiválokra járna, később nyilván más szempontok válnak fontosabbá. Ez az első dolog, ami nehézséget okozhat, ha sok-sok év van köztetek.

Ha te vagy a fiatalabb, a párod zokon veheti, hogy állandóan csak szórakoznál, de legalábbis jóval lazábban veszed az életet, míg ő már az inkább komoly dolgokra koncentrálna.

Persze igaz ez fordítva is: nem feltétlenül lesz zökkenőmentes a kapcsolatod egy nálad jóval fiatalabb férfival, hiszen nem biztos, hogy a jelenlegi hozzáállásával biztosítja azt a szintet, amit te elvársz.

A második kulcsmomentum az életcélok egyeztetése. Erre ugyanaz igaz, mint az előző pontra: általában az azonos korúak azonos dolgokra vágynak.

Nyilván akadnak kivételek, de csak kevesen szeretnének a húszas éveik elején családot alapítani, ennek ideje inkább a harmincas évekre tolódott. Azonban az is igaz, hogy egy ötven körüli férfi nem feltétlenül szeretne már (vagy akár ismét, ha korábban is volt családja) babázni.

Fordítva pedig jó eséllyel nem is működik a dolog, ha te találkozol negyven felett egy fiatal férfival, sajnos nem feltétlenül lehet saját gyermeketek, de legalábbis megannyi kockázattal.

Ez szintén válóok lehet sokak számára, bizony a férfiak között is akadnak olyanok, akik mindenképpen szeretnének gyermeket.