Kompromisszum vagy önfeladás? Ezeket mérlegeld, mielőtt beadod a derekadat a kapcsolatodban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A párkapcsolatokban alapvetőek és fontosak a kompromisszumok, de sajnos csak egy vékony határvonal húzódik a valódi megegyezés és az önfeladás között. Sokan úgy változnak meg, áldozzák be egyéniségüket, céljaikat a kapcsolatukban, hogy észre sem veszik. Te ne kövesd el ezt a hibát!

Az életcélod és a szerelmed Kép forrása: minneapolisheadshots.com

Az egyik legaktuálisabb téma a nőket érintően az, hogyan tud valaki egyszerre anya és feleség lenni úgy, hogy közben továbbra is igazi nő marad, és mindezek mellett még karriert is épít. Ez bizony egyáltalán nem könnyű feladat, a többség nem is tud teljesen kibontakozni mindegyik területen.

Az persze egyéni vélemény kérdése, hogy vajon tényleg meg kell-e felelni az előbb említett összes szerepnek, illetve milyen mértékben kell eleget tenni nekik. Ugyanakkor tény, hogy a legtöbben akkor érezzük jól magunkat, ha minden felmerülő akadályt sikeresen veszünk.

Céljaink érdekében időről időre lemondani kényszerülünk bizonyos dolgokról.

Megeshet, hogy a karrierünk miatt hanyagoljuk a családot, de persze az is könnyen előfordulhat, hogy a család érdekében lemondunk a munkabeli előrehaladásról.

Kompromisszum, vagy önfeladás? Kép forrása: weddingwindow.com

A párkapcsolati kompromisszumokkal az a helyzet, hogy nem kizárólag magadban kell felállítanod a fontossági sorrendet, hanem a szerelmeddel karöltve kell megegyezned.

Sokan sajnos el sem jutnak odáig, hogy elmondják partnerüknek, mire is vágynak valójában, mert attól félnek, a szerelmük nem elég erős, vagy a férj nehez bírná a megpróbáltatást.

De azt sose feledd el, hogy teljes önfeladás, ha az évek óta kiválasztott és vágyott főiskola elfelejtődik csak azért, hogy több időt lehess a kedveseddel! Ugyanide sorolható az is, ha csak azért nem vállalsz el külföldön egy fantasztikus munkát, mert ideiglenesen távol kell lenned a szerelemedtől.

Hiába tudod belül, hogy igazából erre vágysz, a másikért, a kapcsolatodért lemondasz róla. Ezzel azonban csak azt éred el, hogy idővel hiányérzeted lesz, és ha esetleg mégsem úgy alakul a kapcsolatod, ahogy remélted, akkor ismét a rajtzászlóhoz kerülsz vissza – minden téren.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019