5 dolog, amivel minden pár megküzd egy komoly párkapcsolatban

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
5 dolog, amivel minden pár megküzd egy komoly párkapcsolatban

Kép forrása: India Earl Photography

Bár az éveken átívelő szerelmek valóban csodálatosak és csaknem mindenki vágyik arra, hogy aktív részese lehessen egy ilyen élménynek, a nehézségek a házasságból, élettársi kapcsolatokból sem hiányoznak. De mégis milyen gondokkal kell majd szembenéznetek az idő előrehaladtával?

Nem annyira általánosak, ám annál veszélyesebbek az anyagi kérdések – a velük járó nehézségek a kapcsolat elején éppúgy felüthetik a fejüket, mint jóval később. A kezdetek kezdetén azon agyaltok, ki fizessen az első randin, vagy nem ciki-e olyan programra menni, ami gyakorlatilag ingyenes. Egy komoly kapcsolatban viszont abban kell egyetértenetek, hogy felvegyetek-e hitelt, maradjatok-e az albérletben, mennyit tudtok idén nyaralásra szánni, vagy éppen hogyan osztozzatok meg a legújabb kiadásokon.

Megoldás: Véletlenül se halogassátok az anyagi feszültségek átbeszélését, ugyanis a pénz manapság az egyik leggyakoribb válóokok közé sorolható. Sajnos itt nincs más megoldás, mint a kegyetlen őszinteség, és az alapos mérlegelés, számolgatás.

Át nem beszélt sérelmek Kép forrása: sincerelykinsey.com

Óhatatlan, hogy ha leéltek egymás mellett több évet, idővel véletlenül is megbántjátok majd a másikat. Nehéz fenntartani a tökéletesség állapotát, hiszen mindannyian csak emberek vagyunk, akiknek változnak az életkörülményeik és az érzéseik.

A jegelt sérelmek azonban rettentően veszélyesek, ugyanis akár az egész életeteket elkísérhetik. A kutatások szerint extra ráadás, hogy a nők sokkal élénkebben és mélyebben emlékeznek a sérelmeikre, és akár még évtizedek után is hajlamosak ugyanazon rágódni.

Megoldás: Ha bármi bánt, ne tartsd magadban! Természetesen nem arról van szó, hogy mindenen morgolódnod kellene, de ha kell, tízszer beszéljétek át, miért estek rosszul a történtek. Maradj higgadt, és ne támadj – a lényeg, hogy feldolgozhasd az eseményeket és megnyugodj.