Az okok, amiért az emberek kitartanak egy boldogtalan párkapcsolat mellett

Kovács Andrea
Írta: ,

Ideális esetben boldogok vagyunk a párkapcsolatunkban, hiszen mi másért vágnánk bele? De mégis, biztosan te is ismersz olyan embert, aki csak panaszkodik a párjára, folyton vitatkoznak, mégsem szakítanak egymással. Kívülállóként csak értetlenül nézzük őket, azon gondolkodva, vajon miért nem vetnek véget a viszonyuknak. Sokan viszont az alábbi okok miatt maradnak egy boldogtalan kapcsolatban.

Remélik, hogy később jobb lesz Kép forrása: weheartit.com

A harmadik gyakori indok pedig az, hogy az adott pillanatban megfelelőnek érzik a felek a kapcsolatukat, és bíznak abban, hogy a jövőben ez méginkább fejlődni fog.

Ebben az esetben valójában nem az aktuális boldogság miatt maradnak egymással a felek, hanem azért, mert bíznak benne, hogy a problémák rövidesen megoldódnak.

Amikor épp hullámvölgybe kerülnek, az nem a szakítás felé löki őket, hanem motivációt ad számukra a megoldások keresésére.

A gond csak ott van, ha ezek a völgyek sosem érnek véget, és a felek elkezdenek belefásulni a viszonyba.

Előnyök és hátrányok Kép forrása: matt-benedict.tumblr.com

Szakértők szerint általában az elköteleződés azon alapszik, hogy mennyire látnak esélyt a felek egy boldog jövőre.

Hosszú távú kapcsolatoknál ez elengedhetetlen feltétel, és a legtöbben azért maradnak meg egymás mellett, mert hisznek ennek sikerében.

Amíg több az előny, mint a hátrány, addig működőképes a viszony. Ugyanez a helyzet például azoknál is, akik nem együtt terveznek jövőt, hanem afféle barátság extrákkal kapcsolatban vannak.

Amikor ennek előnyei eltűnnek, mert az egyik fél többet kezd érezni, és korlátozná a másikat, a viszonynak vége szakad. Mert tudatalatt azt vizsgáljuk, milyen az előnyök és hátrányok aránya.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!