5 kínos helyzet, ha te vagy egyedül szingli a társaságban

Szőke Angéla
Írta: ,
5 kínos helyzet, ha te vagy egyedül szingli a társaságban

Kép forrása: unsplash

Szinglinek lenni egy rakás pozitív dologgal is jár, azonban senki sem szereti felesleges harmadikként tartani a gyertyát a legjobb barátnőjének és a pasijának. Ugyan ilyenkor mindig megnyugtatnak hogy nem zavarja őket, hogy az ötödik kerék vagy, legtöbbször bizony szívesebben lennének kettesben. Azok a legjobb bulik, mikor a társaságban mindenki szingli, hiszen mindenki önfeledt és ugyanabban a cipőben jár. Amint azonban páran kapcsolatba kerülnek, egyre szűkülhet azoknak a barátnőknek száma, akik hétvégenként ráérnek és nem a szerelmükkel töltik az idejüket. Amikor meg úgy alakul, hogy egyszer csak te vagy az egyetlen, akinek éppen nincs senkije, az sok kényelmetlen szituációt eredményezhet. Íme öt tipikus kínos helyzet, ha te vagy egyedül szingli a társaságban.

Az ünnepeket magányosan töltötted

Ha nem is magányosan, de a családoddal. És ha a családtagjaidnak is van párja, akkor könnyen belekerülhetsz abba a hálátlan helyzetbe, mikor a szokásos kérdésekkel zaklatnak, miszerint miért vagy megint szingli, illetve mikor állapodsz már meg.

Ennek súlyosabb variájója, mikor azt is megjegyzik, hogy a szomszéd Betti, az unokatestvéred Zsuzsi és a Marika lánya, Barbi is „elkelt” és már útban is van a gyerek, illetve a végső kegyelemdöfés a „ketyegő biológiai óra” elmaradhatatlan megemlítése. 

A szexi ruháid a szekrényben porosodnak

A féktelen partikra és forró randevúkra vásárolt feszülős ruhák, miniszoknyák és csinos tűsarkú cipők már hónapok óta sorakoznak a polcokon és türelmesen várják, mikor veted be őket újra. Ha a szárítódon csak kinyúlt pamutbugyik, túlméretezett pulcsik és tréningnadrágok sorakoznak, akkor itt az ideje, hogy kimozdulj otthonról.

Sorozatokat nézni és közben nassolni otthon bekuckózva kellemes program, de olykor el kell hagynod a házat, különben teljesen begubózol. 

Szombaton otthon kuksolsz, mert mindenki randizik

Lélekölő helyzet, mikor egy átdolgozott hét után lazulnál kicsit pár koktél és a barátnőid társaságában, de ők kedvesen leépítenek, mert mindannyian az aktuális párjukkal mennek valahová. Ha páran erőtlenül meg is hívnak, hogy tarts velük, természetesen nem fogsz, mert ha a magányoddal kellene egész este asszisztálnod az ő társas boldogságukhoz, csak még nyomorultabbul éreznéd magad. 

A barátaiddal kevés közös témád van

Mikor együtt éltétek barátnőiddel a szinglik gondtalan életét, szinte befejeztétek egymás mondatait és általában az volt a téma, hogy milyen bénák a fiúk. Most azonban, hogy ők kapcsolatban vannak, minden barátnőd csak a pasijáról tud beszélni: milyen klassz helyre vitte őt a srác, mit kapott tőle ajándékba, milyen terveik vannak a nyári utazásra, stb.

Ugyan örülsz nekik, de valahol nehéz is jó képet vágni ahhoz, hogy ők milyen boldogok, mikor te továbbra is egyedül vagy. Ha a barátnő vigasztalóan közli veled, hogy ne aggódj, előbb-utóbb te is találsz majd magadnak egy rendes fiút, csak még jobban leangol, akkor is, ha tényleg jót akar. 

Mindenkivel össze akarnak hozni

Mivel a barátnőid azt akarják, hogy továbbra is részese legyél a szociális életüknek, megpróbálnak lelkesen összehozni a pasijuk valamelyik barátjával. Ezek a kétségbeesett kíséretek legtöbbször kudarccal végződnek, szerencsés esetben mindössze egyetlen kínos négyes randi után. Pár ilyen kényszer-találkozó után csak még szerencsétlenebbnek érzed magad, pedig ők tényleg csak segíteni szerettek volna.

A lényeg, hogy ne engedd, hogy elhatalmasadjon rajtad a keserűség, hiszen valószínű, hogy lesz még olyan helyzet, mikor fordul a kocka és te leszel majd a lelki támasza azoknak a barátnőidnek, akik frissen szakítottak. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!