Kifogtál egy igazi alfahímet? Próbáld ki ezt az 5 praktikát, és sikerülhet megtartanod

Írta: ,

A nagybetűs férfira vágyakozunk, ám arra aligha vagyunk felkészülve, mi jár egy ilyen partner megtartásával – egészen addig, amíg bele nem csöppenünk az adott helyzetbe. Mondhatjuk, hogy te is egy igazi alfahímbe lettél szerelmes? Lássuk, hogyan sikerülhet örökre megtartanod!

1/5 Bízz meg benne!

Minden kapcsolatra igaz, de az ilyen típusú férfiakra főleg, hogy nem ajánlatos bizalmatlankodnod. Mindenkinek jár egy tiszta lap, egy esély, amivel aztán élhet – ha ezt meg sem adod neki, akkor hogyan is várhatnád el, hogy hűséges legyen? A bizalomnak alapvetőnek kell lennie, és oda-vissza kell működnie egy felnőtt kapcsolatban.

Ha úgy érzed, ezt már eleve nem tudod biztosítani számára, pl. pusztán azért, mert imádják a nők, akkor nem lesz hosszú a kapcsolatotok. Ezen felül, ezek a férfiak tudják, hogy gyakorlatilag bárkit megkaphatnak, nyilván nem fognak megmaradni egy olyan viszonyban, amit nem a szerelem, hanem a féltékenység fűt.

Szóval, kapcsold ki a nyomozó üzemmódot, és ne vázold fel magadban a legrosszabb forgatókönyvet – inkább élvezz minden pillanatot!

Legyél egy kicsit távolságtartó! Kép forrása: thestyletto.com

2/5 Legyél egy kicsit távolságtartó!

Nehéz mértéket tartani ezen a téren, főleg akkor, ha már fülig szerelmes vagy. Azonban az ilyen típusú férfiak esetében különösen sokat nyom a latban, mennyire vagy könnyen kapható.

Ez most nem feltétlenül, és nem kizárólag a szexre vonatkozik, hanem úgy általában a személyiségedre.

Ha már az első találkán a nagyszüleidről és a kismacskádról is mindent felvázoltál, akkor nem valószínű, hogy ő majd égető vágyat érez a további randevúkra. Ezek a férfiak nem szokták meg a nemet, vagy azt, hogy valaki nem vágja azonnal hanyatt magát tőlük, így aztán meglepheti a távolságtartásod.

Azonban nem szerencsés, ha túlságosan rideg, vagy éppen határozott vagy, mert sérülékeny az egójuk. Szeretik a kihívást, de biztosra akarnak menni, ezért aztán csak akkor sikerülhet közel férkőznöd egy ilyen férfihoz, ha engedsz neki – de mindig csak annyit, amennyit a pillanat és a szituáció megkövetel.

3/5 Tartsd meg az életedet!

A kapcsolatokat illetően a legtöbbet a másik féllel foglalkozunk, az ő tudatos, tudatalatti befolyásolásával, átformálásával. Nos, ezt egy alfahím egész biztosan nem fogja tolerálni, ahogy azt sem, hogy kedved szerint átalakítsd az életét. A félreértések elkerülése végett, nem arról van szó, hogy kompromisszumok nélkül kell mindenben hozzá alkalmazkodnod. Sőt, kifejezetten díjazni szokták, ha vagy annyira karakán, hogy kiállj magad, és a véleményed mellett.

A lényeg tehát annyi, hogy továbbra is űzd a hobbijaidat, tartsd meg a barátnőidet, a céljaidat, építsd a jövődet, foglalkozz magaddal! Ha nem érzi azt, hogy menthetetlenül rátelepedtél az életére, hanem éppen ellenkezőleg, továbbra is dolgoznia kell a figyelmedért, akkor az új és izgalmas terep lesz számára.

4/5 Ne versengj vele!

Esetedben különösen fontos, hogy mindenben az arany középúton maradj, és ez alól nem kivétel a versengés sem. Nem szabad, hogy mindig mindent ráhagyj, mert az unalmas, és alá fog becsülni.

De egy alfa azt tűri a legkevésbé, ha versenybe szállsz vele.

Ilyen pl. az, ha túl akarod harsogni a sztoriját, vagy valamilyen vicces monológgal rákontározol, főleg társaságban. Nagyon érzékenyek az egójukra, ezért aztán véletlenül sem hallathatsz róluk negatív véleményt, ők nem fogják fel poénnak a viccesnek szánt beszólásokat – legalábbis nem mások előtt. Esetében egyértelműen igaz, hogy „többet ésszel, mint erővel”, tehát nem akkor fogod te bezsebelni a győzelmet, ha szó szerint megküzdesz érte, hanem akkor, ha a háttérből csendesen, de biztosan figyeled a részleteket.

Legyél vele gyengéd! Kép forrása: just---breathe.tumblr.com

5/5 Legyél vele gyengéd!

Bár úgy tűnhet, egy ilyen férfi határozott nőt kíván, valójában csak a lelkében kell tudatosnak lennie a választottjának. Mit is jelent ez? Ha nem tudod, mit szeretnél, merre tartasz, akkor nem lesz elég önbizalmad, így pl. a korábban javasolt praktikákat sem leszel képes alkalmazni. Az önbizalom, tudatosság tehát lényeges, de egy alfahímnek azt kell éreznie, hogy nem veszít semmit egy komoly kapcsolattal.

Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is elhitetheti magával, micsoda erős, komoly férfi – feltéve, hogy te tudod hozni azt, amit – szerinte – egy nőnek hoznia kell. A legtöbb alfahím nem azt várja el, hogy vezesd a háztartást és ne csinálj semmi mást, de azért szeretik a klasszikusnak mondható szerepeket. Idővel (és szerelem mellett) az egyenrangúságot eltűrik sőt, szeretik, de azt sosem fogják hagyni, hogy basáskodj rajtuk. Ellenben imádják, ha olyan gyengéd és megértő vagy, amilyen csak egy vérbeli nő lehet. Mikor ezt érzik, ők is megnyílnak, és felfedik eredeti énüket.