5+1 legbiztosabb módszer, ahogyan kezdeményezhetsz nyomulás nélkül

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 legbiztosabb módszer, ahogyan kezdeményezhetsz nyomulás nélkül

Felmerülhet a kérdés, hogy a mai rohanó világban mi az, ami már nyomulásnak számít, és mi az, ami szimpla kezdeményezésnek bizonyul. Egyesek szerint minden kezdő lépést a férfinak kell megtennie, mások szerint azonban egyáltalán nem baj, ha időnként a nő is bátorítást ad.

Üzenetküldés

Köszönhetően a modern technikának, már gyakorlatilag fél infók alapján is könnyen megtalálhatunk valakit az interneten, akivel aztán könnyen felvehetjük a kapcsolatot. Az üzenetküldés már egy elég egyértelmű kezdeményezés, az idáig említettek közül a legkonkrétabb. Mégsem akarunk egyöntetűen lebeszélni róla, hiszen lehet, hogy az a bizonyos srác a buszon legalább olyan gőzerővel keres téged, mint te őt, csak neked több információ állt a rendelkezésedre.

Ha így kezdeményezel, akkor viszont nagyon fontos, hogy csak és kizárólag egyetlen üzenetet írj, többet semmiképpen. Egy kezdeményező levél még nem igazán nyomulás, de ha többet is küldesz, az már eléggé megkérdőjelezhetetlen. Ha a kiszemelt ezek után fel akarja venni veled a kapcsolatot, akkor az első levél után is kapni fog az alkalmon, viszont ha nem akar semmi komolyabbat, akkor a huszadikra sem fog reagálni.

Megszólítás

Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor a „szimpla” testbeszéd nem elegendő, úgy tűnik, a kiszemelt kicsit nagyobb lökésre vágyik, hogy végre észbe kapjon.

Ez gyakran akkor fordul elő, ha bátortalan a leendő kedvesed és még véletlenül sem akar pofára esni, ezért inkább átengedi a kezdeményezést, nehogy ő húzza a rövidebbet.

Ha ez számodra egyáltalán nem zavaró, sőt, inkább vonzó, akkor nyugodtan megszólíthatod. Egyeseknek már ez is túlzás, de ha neked nem, akkor tedd, amit jónak látsz.

Ennek ellenére ügyelj, hogy ha az illető kicsit is visszakozik, esetleg elutasítóvá válik a testbeszéde, akkor azonnal fújj visszavonulót, nehogy megüsd a bokádat.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!