Két egésznek lenni, nem két félnek - Ezekre figyelj a párkapcsolatodban, miután felszállt a rózsaszín köd

Írta: ,

Akár elfogadod, akár nem, a kezdeti lelkes időszak után elérkezik a kapcsolatotok egy olyan pontra, mikor már észreveszed, ha a párod a fogkrémes tubust középen nyomja be, nem viszi le a szemetet és biztosan nem mozdul el a kanapéról, mikor te éppen körbe porszívózod őt. De nehogy azt gondold, hogy innentől kezdve csak szenvedés vár rád. Ha ezen túljuttok, az édeni paradicsom vár rátok.

Készülj! Kép forrása: junebugweddings.com

1/5 Készülj!

Mert tudjuk, hogy jelenleg nem látsz a szerelemtől, de fel kell készülnöd arra, hogy ez a csodálatos állapot véges.

A jó hír, viszont az, hogy utána kezdetét veszi valami sokkal mélyebb és komolyabb dolog, ami megalapozhat egy élethosszig tartó kapcsolatot.

Fel kell készülnöd arra is, hogy a párod is belekényelmesedik ebbe az állapotba és bizony tudatosítanod kell benne, hogy érted bizony még tíz év után is tennie kell, nem engedheti meg magának, hogy ellaposodjon a dolog.

 

Még több romantika Kép forrása: heartloveweddings.com

2/5 Még több romantika

Értjük, hogy már elmúlt az az időszak, mikor legszívesebben mindenhol egymásnak esnétek és ilyenkor a legtöbb pár inkább beletörődik abba, hogy ez természetes, hiszen idővel elmúlik a romantika, pedig pont ezen a ponton kellene még többet beiktatnotok a kapcsolatotokba.

Persze nem kell felvásárolnod egy egész fehérnemű boltot, de arra mindenképpen figyelj, hogy ugyanúgy, mint ezelőtt, továbbra is égjen a tűz kettőtök között.

Nem baj, ha csillapodik kicsit, de ne hagyd teljesen kialudni a lángot.

A tisztelet fenntartása Kép forrása: indiaearl.com

3/5 A tisztelet fenntartása

Sok pár esik abba a hibába, hogy kapcsolatuk elején teljesen másnak mutatják magukat, elhitetik a másikkal, hogy semmi nem zavarja őket és nála lazább emberrel még soha nem találkoztak. Az igazság, viszont az, hogy valójában nagyon is sok minden zavarja őket, csak valahogy könnyebb nem tiszta kártyalapokkal játszani.

Aztán, mikor elmúlik a rózsaszín köd, hirtelen minden elkezdi zavarni őket a másikban és minden hibáért apró megjegyzéseket tesznek.

Ilyenkor előfordulhat a durvább, nyersebb hangnem felvétele is, ezzel semmilyen tiszteletet nem adva a másiknak. Nem arról van szó, hogy egy pár ne kiabálhatna egymással kapcsolatuk során, de, ha ez egy alap hangnemmé válik kettejük között, abból már komoly probléma keletkezhet.

4/5 Adj teret a másiknak!

Ismerős az az érzés, mikor nem tudsz a munkádra koncentrálni, mert csak a szerelmed jár a fejedben? Ez még hagyján, de nem is szeretnél nagyon mással időt tölteni, rajta kívül persze.

Ez teljesen normális és érthető, de idővel muszáj egy egészséges életteret kialakítanotok kettőtök között. Tartsd tiszteletben, ha több időt szeretne tölteni a barátaival, esetleg többször járna el szórakozni.

Nem baj, ha nem akarjátok minden szabadidőtöket együtt tölteni, sőt. Sok idős házaspár vallja, hogy a hosszú kapcsolat titka az, ha sok időt töltenek külön a párok. Ezt sem kell félreérteni, tehát ne menekülj a szerelmed elől, ha programot akar veled szervezni, de legyen meg mindkettőtöknek a saját élete.

Váljatok két egésszé, nem két féllé! Kép forrása: popsugar.com

5/5 Váljatok két egésszé, nem két féllé!

A rózsaszín köd burkában könnyen érezheted úgy, hogy megtaláltad a másik feledet, aki nélkül nem is tudnál élni. Pedig a helyzet az, hogy de, tudnál nélküle élni.

Ő csak egy plusz jó dolog az életedben, de nem a te másik feled. Ő egy másik egész ember, akivel nagyon jól kapcsolódtok egymáshoz. Soha ne kövesd el azt a hibát, hogy önmagadat teljesen feladva egy fél emberré válsz a párod mellett.

Legyen meg továbbra is a függetlenséged, a saját barátaid, saját céljaid és meglátod, hogy egészen más minőségű lesz a köztetek lévő kapcsolat.