Eljött a szakítás ideje? 10 kérdés, ami segít meghozni a döntést

Kerekes Vivien
Írta: ,

Ha már éltél át szakítást, pontosan tudod, milyen nehéz meghozni a végső döntést. Még abban az esetben is, ha az összes ismerősöd szerint ideje külön utakon folytatnotok az életeteket, előfordulhat, hogy neked még több gondolkodási időre van szükséged ehhez. Ha az utóbbi időben hasonló helyzetben találtad magad, de nem tudod, mi lenne a következő lépés, olvasd el az alábbi kérdéseket – ezek segíthetnek eldönteni, vajon tényleg itt van-e az ideje a szakításnak.

Mitől félek? Kép forrása: trendnet.is

Ennél a kérdésnél legyél nagyon őszinte önmagaddal. Vajon mi lehet az oka annak, hogy noha ott motoszkál a fejedben a szakítás gondolata, mégsem merted eddig megtenni?

Lehet, hogy félsz az egyedülléttől, vagy attól, hogy mit gondolnak majd rólad mások, esetleg úgy érzed, visszafordíthatatlan hibát követnél el, ha kimondanád a végszót.

Persze ezek teljesen érthetőek, de valójában éveket elvesztegetni egy boldogtalan kapcsolatban szintén elég ijesztően hangzik.

Ha nem félnék ezektől a dolgoktól, mit tennék? Kép forrása: 500px.com, Alessio Albi

A következő lépés, hogy nézz szembe a félelmeiddel.

Gondolj bele, vajon hogy éreznéd magad, ha kiderülne, hogy ezek közül egyik sem válna valóra, mert például az összes ismerősöd támogatna, és a családod heteken át melletted lenne, hogy egyetlen percig se érezd magad magányosan. 

A lényeg, hogy vonatkoztass el a félelmektől, mintha azok nem is léteznének.