5 kérdés, amit fel kell tenned a randizás kezdeti szakaszában

Szőke Angéla
Írta: ,
5 kérdés, amit fel kell tenned a randizás kezdeti szakaszában

Kép forrása: unsplash.com

Eszter barátnőm nemrég egy meglehetősen morózus hangvételű telefonhívás alatt kérte, hogy menjek fel hozzá és lehetőleg úgy készüljek, hogy ő bizony ki fog nyitni egy – vagy két – üveg bort. Mondania sem kellett, gondoltam, hogy szétmentek a barátjával. Olyan nagyon nem bántam, mert nem volt szimpatikus a fiú, de meglepetésemre a szakítás oka az volt, hogy kiderült, a srác nem akar gyereket. Nem akartam elhinni, elképedve kérdeztem Esztert, hogy ez komolyan csaknem két év után derült ki? Szomorúan bólogatott. Tudom, hogy ez egy elég extrém példa, de biztos, ami biztos, íme öt kérdés, amit már az eső találkozásnál érdemes feltenni, hacsak nem akarjuk egymás idejét húzni.

A bevezető után mi más lehetne az első. Persze nem azt mondom, hogy az itallap átnézése előtt rohanjuk le azzal, hogy szerinte mik lesznek a születendő gyerekeink nevei.

Viszont a környezetemben már nem egy kapcsolat ért véget azért, mert erről a kardinális kérdésről különbözőképpen gondolkodtak a felek. És nemcsak olyan példát tudok, ahol a fiú nem akart családot.

Az egyik volt munkatársnőmről köztudott volt, hogy nem szeretne gyereket és a vőlegényének látszólag ezzel nem is volt baja, egészen a házasság második évéig. Akkor állt elő vele ugyanis, hogy ő mindig szeretett volna, és azt hitte, a lány majd meggondolja magát. Nos, nem gondolta meg magát és el is váltak.

Ha kiderül, hogy akar/nem akar családot, és tervei egybevágnak a miénkkel, azt is érdemes letisztázni, ki hogyan képzeli el a következő 5-10 évét.

Általában a lányoknak szokott sürgősebb lenni a dolog, és ha a srác még mondjuk pár évet azzal szeretne tölteni, hogy bejárja a Távol-Keletet, amikor te már régen babáznál, lehet, hogy érdemes elgondolkodni a közös jövő realitásán.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!