Ez a 4 kérdés a legrutinosabb pasi személyiségére is rávilágít

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ismerkedés során mindenki igyekszik a lehető legtöbbet megtudni a másikról, hiszen senki sem akar sérülni. Ezt alaposan megnehezíti, hogy mindenki óvja a saját kis intim szféráját, és ugyancsak a sérüléstől tartva, óvatosan fedi fel a kártyáit… Te is úgy érzed, a sötétben tapogatózol a kiszemelteddel? Tegyél fel neki néhányat ezekből a körmönfont kérdésekből, és sokkal többet megtudhatsz a személyiségéről, mint gondolnád!

„Milyen a kapcsolatod a szüleiddel, testvéreiddel?”

Szinte nincs olyan felnőtt, aki ne cipelne magával valamilyen családi traumát, de nem mindegy, hogy ezek a nehézségek milyen mértékben nyomják a vállainkat. Sajnos igaz, hogy erősen kihat a párkapcsolati életre az, milyen sérelmeket szenvedtünk el gyerekként, de nem csak ezért érdemes feltenned ezt a kérdést.

Nyilvánvaló, hogy ő csak a saját oldalát, nézőpontját látja, de érdemes arra koncentrálnod, hogy ha negatívumot említ, mire élezi ki a megállapításait.

Kifejezetten pozitív dolog lehet, ha például azt emeli ki, hogy a testvérével vannak konfliktusai, mert szerinte nem támogatja eléggé a szülőket. Maga a konfliktus persze nem pozitív, de ez a helyzet megmutatja, hogy ő áll a helyes oldalon, és valószínűleg megbízható személy, akire támaszkodhatnak a szerettei. Másról árulkodik, ha például irigységet vélsz felfedezni a hangjában, és fontosnak érzi azt megemlíteni, hogy „sosem ő volt a kedvenc gyerek”, vagy éppen alig tartja a kapcsolatot a szüleivel. Természetesen ne ítélj egy-egy ilyen válasz után, könnyen lehet, hogy amikor részletesen kifejti az álláspontját, egyet fogsz érteni vele. Azonban nagyon lényeges és árulkodó, milyen kapcsolati elemeket tart méltónak az említésre.

„Volt már igazi mélypontod? Mit tanultál belőle?”

Már az is rengeteget elárul róla, mi számított mélypontnak az életében. Érdekes megfigyelni, hogy anyagi, üzleti mélypontot említ, vagy olyasvalamit, ami a családjához, barátaihoz tartozik. Esetleg egy korábbi szerelméhez… Ha úgy látod, már nem túl fájó az emlék, akkor érdemes arról is érdeklődnöd, milyen konzekvenciákat vont le belőle, mi volt számára az igazán nagy tanulság.

Természetesen ennél a kérdésnél sokat számít, mennyi idő múlt el a fájdalmas eseményt követően, hiszen ha korai az emlék, akkor jóval nehezebb reálisan látni a történteket, mint akkor, amikor már évek teltek el a tragédia óta.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv