5 kérdés, amit ha felteszel a randin, tutira nem lesz kínos csend

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A randik előtt alapvetően két dologtól félünk igazán: hogy nem fog tetszeni az illető, és hogy túl sok lesz a kínos csend. Nos, előbbi valóban mindig zsákbamacska, de a kínos csendet könnyen kiküszöbölheted. Persze, az a legszerencsésebb, ha nem kell trükkökhöz folyamodnod, és gyorsan egy hullámhosszra kerültök, de ha izgultok, könnyen magatokba roskadhattok egy kicsit. Ez ellen érdemes bevetned az alábbi témákat!

Ezt a kérdést is érdemes kicsit kifejtened, ahogy beindul a beszélgetés, de célszerű rákérdezned a családjára – ha nem is konkrétan, hanem kicsit körmönfontan. Ez azért szerencsés számodra, mert kiderítheted, milyen a kapcsolata a szüleivel, milyen mintákat hozott, tehát megközelítőleg milyen kapcsolatra számíthatsz vele és a felmenőkkel.

Egy ilyen téma kapcsán megint számtalan más is felvetődik: vidéken nőtt fel, vagy mindig is városi volt? Tartott valamilyen kisállatot? (És most tart-e?) Mik a legkedvesebb emlékei? Járt táborozni? Sokat volt a nagymamájával? Tartja a kapcsolatot a gyerekkori barátaival?

A gyerekkoráról a többség szívesen mesél, de ha nem így látod rajta, akkor természetesen ezt a témát ne erőltesd, hiszen lehet, hogy nehéz családi körülmények között kellett felnőnie.

A kedvencek témája kimeríthetetlen, de nem vall túl sok fantáziára, ha sorban megkérdezed, mi a kedvenc színe, a kedvenc márkája, stb. Ezeket lehetőleg ne is tedd fel egyáltalán, mert nem valóak egy felnőtt randevúra.

Sokkal jobb, ha az ízlése iránt úgy érdeklődsz, hogy megkérdezed, pl. milyen előadásokra jár, milyen zenét szeret stb. Utóbbi helyett is szerencsésebb azt a kérdést feltenned, hogy milyen koncerten volt utoljára, hiszen arról jóval többet lehet beszélni, mintha kifejezetten a zenei stílusra kérdezel rá.

A kedvenc étele helyett is inkább arról érdeklődj, hol szokott rendszeresen vacsorázni, tud-e ajánlani neked egy jó helyet, vagy egy olyan fogást, amit egyszerűen nem lehet kihagyni. Ennek kapcsán már meg is kérdezheted, tud-e főzni, szokott-e bármit csinálni a konyhában a hűtő nyitogatásán felül.