5 kérdés, amit tisztáznod kell az első szexuális kapcsolat előtt

Kovács Andrea
Írta: ,
5 kérdés, amit tisztáznod kell az első szexuális kapcsolat előtt

Kép forrása: bezikus/depositphotos.com

A legelső együttlét az új pároddal lehet életre szóló élmény, de lehet borzalmas kudarc is. Mindegy, hogy még csak öt perce ismeritek egymást vagy már évek óta vágyakozva néztek egymás szemébe, vannak dolgok, melyeket tisztázni kell, mielőtt ágyba bújtok. Itt is követendő szabály, ahogy a szexben is, hogy nem rontunk ajtóstul a házba. Léteznek témák, melyeket alapos körültekintéssel kell kezelni, különben kínos helyzetbe hozhatjuk a másikat, de ami a legrosszabb: saját magunkat is. Ráadásul a direkt kérdésekre adott válaszok nem is biztos, hogy fedik a teljes valóságot, s ez később még gondot okozhat a kapcsolatotokban.

Magányos agglegény vagy házasságtörő szédelgő Kép forrása: culturacolectiva.com

Egy ismerősöm panaszkodott nem rég arról, hogy már a harmadik udvarlójáról derül ki, hogy bár következetesen titkolta, egy feleség és egy vagy két gyermek várta odahaza a férfit. A lány mentségére legyen szólva, úgy alakult az élete, hogy hobbijának köszönhetően (bármixer) éjszaka dolgozik és nappal alszik.

A munkahelyén kívül nem nagyon van alkalma férfiakkal találkozni, s sajnos a hajnali órákban felbukkanó, egyébként rendkívül jómodorú és intelligens férfiak jelentős része csak alkalmi szexpartnert keres egy szórakozóhelyen.

A kezdeti szimpátián felbuzdulva a férfiak hajlamosak elfelejteni megemlíteni, hogy már foglaltak, rosszabb esetben le is tagadják az igazságot. Ilyenkor érdemes egy kis cselhez folyamodni. Ha jegygyűrű nincs is az illetőn, a gyűrű alatt fehérebb marad a gyűrűsujján a bőre.

Ha gyanút fogtunk, említsük meg neki, hogy semmilyen ellenérzésünk nincs azzal kapcsolatban, ha egy férfi tartós párkapcsolata mellett más örömforrásokat is keres. Ilyenkor a nőcsábászok már nem kezdenek el tagadni, hárítani.

Örülnek a váratlan és megértő kijelentésnek, néhányuk talán még büszke is lesz hirtelen magára. Ennél a szituációnál kell azonnal felállni és távozni.

Védekezés szex közben Kép forrása: shop.nordstrom.com

Az egyik legkényesebb téma mind közül az, amikor a védekezési módszerek kerülnek szóba egy bimbózó kapcsolatban. Nem is hinnénk, milyen sok nő és férfi bújik ágyba egymással megfelelő elővigyázatosság nélkül.

Az óvszerellenzők szerint a gumi érintése megöli a romantikát, a fogamzásgátlót sok nő egészégtelennek tartja a nem kívánt mellékhatások és a hormonok miatt. Nem csak a váratlan gyermeknemzés lehet a legfontosabb félnivaló az első szex előtt, a fertőzések miatt is lehet kezdetben aggódni.

Fontos ezt a kérdést mielőbb tisztázni, ne akkor kerüljön szóba, amikor már az ágyban hemperegtek és a felfokozott lelkiállapot miatt hajlamos lehetsz olyan döntést hozni, melyet később megbánsz.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv