Egy kérdés, amiből megtudhatod, meddig fog tartani a kapcsolatod

Kovács Andrea
Írta: ,
Egy kérdés, amiből megtudhatod, meddig fog tartani a kapcsolatod

A kapcsolat elején, amikor még minden rózsaszín ködben úszik, nem is kérdés, hogy örökké a barátoddal akarsz lenni. Természetes folyamat, hogy ez az állapot idővel alábbhagy, és előbb-utóbb mindenki szembe találja magát a gondolattal: vajon tényleg ő az Igazi? Vajon ez a kapcsolat kiállja az idő próbáját? Létezik azonban egy kérdés, ami segít megjósolni, mennyire erős a kettőtök közötti kötelék.

90%-os bizonyosság Kép forrása: charissaphoto.com

És úgy tűnik, ez a kérdés tényleg sokat számít, ugyanis azok a párok, akik a negatív élményeket emelték ki, 90%-ban végül szakítottak egymással.

Valamilyen szinten érthető is, hiszen akik rögtön a rossz eseményekre asszociálnak egy párkapcsolati idővonal leírásakor, majdnem biztos, hogy nem boldogok.

Ha hasonló helyzetben találtad most magad, és a mindennapi bosszúságok jutottak először eszedbe a párodról, érdemes leülni, és átgondolni, mire vágysz valójában.

Hiszen lehetsz boldog egy olyan férfi mellett, akiről, ha visszatekintesz az elmúlt időszakra, főként a rossz emlékek jutnak eszedbe?

Pozitív vagy negatív? Kép forrása: junebugweddings.com

Nos, a dologban a döntő tényező az, hogy mit emeltél ki inkább: a pozitív vagy a negatív részeket?

John Mordechai Gottman író szerint ugyanis ezzel meg lehet jósolni, a kapcsolat mennyire erős és hosszú távú.

Ő úgy véli, egy pár története ennyire sokat számít a jövő szempontjából, hiszen ezáltal derül ki, mi az, ami a felek életében jelentős esemény volt.

Ha valaki a negatív részeket emeli ki, azzal akaratlanul is elkezdi felbosszantani magát, és szinte biztossá válik, hogy nem engedte még el azokat a dolgokat, amelyek egykor bántóak voltak számára.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!