Nagyon káros, ha nem mondjátok ki, hogy jártok - eláruljuk, miért!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Talán azt gondolod, buta dolog felcímkézni a kapcsolatokat, és legkésőbb középiskolában érdemes elhagyni a „bejelentett viszonyokat”, avagy azt, hogy jártok. Ugyan felnőttesnek tűnhet, ha nem soroljátok be sehova a kapcsolatotokat, ám ezzel valójában többet ártotok, mint használtok magatoknak. Mutatjuk, miért!

Mielőtt bármibe is belekezdünk, le kell szögeznünk, hogy természetesen nincs értelme az első randi után arra terelned a szót, hogy a leendő barátod is kijelentse: ti most jártok. Kapcsolat- és emberfüggő, mennyi időnek érdemes eltelnie addig, hogy ezt egyértelműsítsétek a másik számára, de az biztos, hogy nem hosszú hónapokról vagy évekről beszélünk – ha még ennyi idő alatt sem jelentettétek ki hivatalosan, hogy ti egy pár vagytok, akkor valószínűleg már nem is fogjátok.

Csak egy apróság: számos kínos helyzet várhat rátok

Ha úgy érzitek, jártok, de mégsem mondjátok ki, akkor az igazán kínos helyzetekhez vezethet. Ez persze a legkisebb probléma a viszony egészét tekintve, de azért nem elhanyagolható. Könnyen lehet, hogy megjelentek valamilyen szórakozóhelyen, és megkérdezik tőletek, hogy „mióta vagytok együtt”, de ti csak néma csenddel tudtok felelni, mert igazából azt sem tisztáztátok, hogy együtt vagytok-e.

Nagyon káros, ha nem mondjátok ki, hogy jártok - eláruljuk, miért!

Az is lehet, hogy te úgy értékeled, jártok, ám mivel ezt nem beszéltétek meg, nem lehetsz biztos a barátod érzéseiben.

Ennek megfelelően előfordulhat, hogy valaki a barátnőjének nevez téged, ő pedig kijavítja, hogy „de nem is jártok”. Jó esély van rá, hogy egy ilyen helyzetben legszívesebben azonnal felszívódnál, és minden bizonnyal teljesen kisemmizettnek fogod érezni magadat. A legrosszabb az egészben az, hogy nem is lesz jogos a sérelmed, mert lényegében tényleg nem szögeztétek le, mi van köztetek. Bárhogy is alakuljon az életetek, valószínűleg te sem egy ilyen vagy egy ehhez hasonló helyzetben akarod megtudni, hogy amit te járásnak gondoltál, az nem is az.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv