Karantén első hét vs. negyedik hét - így változtak meg a dolgok

Zabolai Margit
Írta: ,

Van, aki jobban, van, aki rosszabbul viseli a koronavírus időszakát, de lássuk be, a karantén senkinek sem könnyű. Miközben minden bizonytalan, állandóan aggódunk és egyszerre kell megbirkóznunk a problémákkal és a tehetetlenség érzésével, szerintünk jót tesz, ha néha legalább nevetni tudunk kicsit magunkon. Tedd fel a kezedet, ha magadra ismersz!

Napirend

Első hét: Még ugyanúgy megszólal az ébresztő, mintha munkába mennél, fogmosás, felöltözés, délutánra beterveztél egy kis jógát és este, miután végeztél a home office-ban, leveszel egy könyvet a polcról. Időben aludni mész, hogy másnap reggel frissen tudd folytatni a feladataidat.

Negyedik hét: Nem hogy azt nem tudod, hány óra van, mikor felkelsz, de azt sem, hogy milyen nap. Munka közben egy másik ablakban megy egy sorozat, aminek a cselekményét nem igazán tudod követni, és nem csak azért, mert dolgozol, hanem mert legalább négy részt átaludtál múlt éjjel… vagy délután, nem tudod pontosan, hogy milyen napszak volt. A munka sosem ér véget, csak néha abbahagyod, és a nap egy teljesen véletlenszerűen kijelölt időpontjában mész el zuhanyozni, ha egyáltalán.

Videókonferencia

Első hét: Megigazítod a hajadat, teszel fel egy szolid sminket, felöltözöl és keresel egy megfelelő helyet a lakásban, ügyelsz arra, hogy a háttér is rendben legyen, jók legyenek a fények és semmi rendetlenség vagy túlságosan személyes ne legyen benne a képben.

Negyedik hét: A mackónadrág marad, és ha jobb napod van, veszel fel egy pólót. Ha rosszabb, kikapcsolod a kamerát és azt mondod, te sem érted, miért nem látnak. Nem igazán figyelsz arra, hogy mi hangzik el, mert azt vizslatod, hogy a kollégád mögötti kanapén vajon a mosott ruhák várják, hogy összehajtogassa őket, vagy ekkora kupacban áll a szennyese. A dolog annyira lefoglal, hogy észre sem veszed, hogy a többiek meg azt figyelik, hogy mögötted a gyerekek megkaparintottak egy doboz tampont és most azzal dobálják egymást.

Vlada Karpovich/pexels.com

Összezártság

Első hét: Próbáljátok tartalmasan eltölteni az időt. A férjeddel megbeszélitek, hogy minden este isztok egy pohár bort kettesben, és közben megbeszélitek, mi lesz a holnapi menetrend. A gyerekeknek különböző kreatív és fejlesztő programokat keresel a neten, új Pinterest táblát hozol létre „Karanténfun” néven, eldöntöd, hogy végre rendbe teszed a gardróbot és kipakolod a tárolót, hogy mindent átválogass.

Negyedik hét: A gyerekek megvadultak, te pedig eldöntötted, hogy felnevelheti őket az a vadon is, amit a tárolóban találtál. A kanapé előtti kisasztalon álló ezer darabos kirakó összeillesztett 80 darabját már nem tudjátok hova tologatni, hogy legyen hely a kávés csészéknek és a pizzás dobozoknak, de még mindig nem ismeritek be, hogy soha nem fogjátok befejezni. A férjeddel mostanra vagy a válókeresetet fogalmazzátok, vagy azon gondolkodtok, hogy tényleg ki kell pakolni a tárolót, hogy a következő gyereknek is legyen hely.

Testmozgás

Első hét: Elhatároztad, hogy valami jót hozol ki ebből az egészből. Videókat mentesz el, amiken otthoni tornagyakorlatokat mutatnak be, és végigbújod a sportboltok webshopját, hogy megtaláld a legcukibb leggingset, még akkor is, ha tudod, hogy csak otthon fogsz mozogni benne.

Negyedik hét: Egész nap a leggingsben vagy, mert kényelmes, de utoljára akkor mozdultál meg, amikor kimentél a konyhába egy tábla csokiért, hogy azzal ülj vissza a kanapéra, és úgy böngészd tovább a YouTube videókat a két hetes hasizom-kihívás eredményeiről. Tényleg hatékonynak tűnnek, ezért egy kicsit megnyugodva dobod fel a lábadat a sámlira, és törsz még egy csíkot a csokiból.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba