Ti is mindig karácsonykor veszekedtek? Előzd meg az ünnepi perpatvart!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Te is azok közé tartozol, aki a háta közepére sem kívánja az ünnepeket? Nos, nem vagy egyedül, ám a háttérben gyakran olyan okok állnak, amik néhány praktikával könnyen legyőzhetőek. Mutatjuk is őket!

Túlságosan kimerültél

Így érzed magadat: Az ünnepek iszonyúan feszített tempóban telnek, a munkahelyeden őrültek háza van, és elég nehezen változol otthon sürgölődő angyalkává, amikor egész nap robotoltál. Nem látod a teendők végét, fogalmad sincs, egyáltalán lesz-e időd becsomagolni az ajándékokat. Emiatt aztán olyan apróságra is ugrasz, ami máskor fel sem tűnne.

Ezt kellene tenned: Teljesen érthető, hogy az erőd végén vagy, de szerencsére a karácsony a gürcölés helyett szólhat a pihenésről is. Van egy jó hírünk: csak tőled függ, mivel töltöd az idődet! Fáradhatatlanul gyártod a sütiket, hogy aztán morcos és náthás legyél a kimerültségtől, vagy úgy döntesz, teszel az elvárásokra, és igenis kiélvezed a szabadságodatExtra tipp: Idén inkább rendeljétek a bejglit és a zserbót a cukrászdából.

Teljesen mások az elképzeléseitek

Így érzed magadat: Nem érted, a pasid miért akarja agyoncsicsázni a fát, amikor teljesen kiakadt azon, hogy koszorút tettél az ajtóra és feldíszítetted az ablakokat. Az pedig főleg kiborító, mikor közli, hogy ő ugyan nem eszik a reform kacsasültedből, mert az anyukája töltött káposztájára vágyik.

Ezt kellene tenned: Karácsonykor is fontosak a kompromisszumok, talán még fontosabbak, mint máskor, hiszen ilyenkor megnőnek az elvárások. Mindent próbáljatok előre egyeztetni (díszítés, menü, programok), bőven elég, ha a meglepetéseket a fa alá koncentráljátok. A béke érdekében inkább engedjetek a másiknak: sokkal jobb egy tervről lemondani, mint végigveszekedni a karácsonyt. Extra tipp: Ha nagyon különböztök, kössetek egyezséget: egyik évben te, másik évben a szerelmed dönthet bizonyos kérdésekről.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019