8 kérdés, ami szembesít a kapcsolatod problémáival - és tippek, hogy megoldd őket

Pölz Kitti
Írta: ,
8 kérdés, ami szembesít a kapcsolatod problémáival - és tippek, hogy megoldd őket

Kép forrása: unsplash

Sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe -főleg, ha már pár éve komoly kapcsolatban élünk-, hogy felismerjük a szerelmünktől való eltávolodást, esetleg indokolatlan dühöt vagy csalódottságot érzünk a másik iránt, de egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy a lelkünk melyik szegletéből törnek a felszínre ezek az érzelmek, és ami még fontosabb, hogy miért, mikor sérülhetett meg köztünk és a párunk között a kötelék... Egy évekkel ezelőtti félrelépés az, amit nem tudunk elfelejteni, pedig az hittük, már rég megbocsájtottunk? Esetleg magunkkal és a jelenlegi élethelyzetünkkel nem vagyunk igazán megelégedve, és a partnerünkre vetítjük a belső konfliktusainkat? Vagy csak több közös élményre lenne szükségünk, hogy újra egymásra találjunk a szürke hétköznapokban?

Ha érzed, hogy valami nem oké veletek, nem kell rögtön kétségbe esned és párterapeutához rohannod –persze ha szükségét érzed, csak jót tehet a kapcsolatotokkal-, elég, ha szánsz egy kis időt gondolkodásra és kapcsolati helyzetelemzésre. Ne gondolj nagy ördöngősségre, itt inkább egy kis kérdezz-felelek általi tisztább képalkotás a lényeg: felteszünk neked nyolc kérdést, te pedig válaszold meg magadnak őszintén, hogy rátok hogyan is vonatkozik az adott nézőpont - jegyzetelj is közben nyugodtan, hogy aztán higgadtan, felkészülten tudj a pároddal beszélni az adott megoldandó problémáról vagy élethelyzetről! Készen állsz? Kapcsolati áttekintésre fel!

Közösek a hosszútávú terveitek? Kép forrása: unsplash

Egy idő után minden szerelmes szemről lekerül a rózsaszín köd és helyébe lép az életszerűség, a célok és a jövőben való józan gondolkodás.

Ilyenkor jön csak az igazi kapcsolat: ha egy olyan emberrel vagy, aki támogat és veled tervez - és így fordítva -, szerencsés vagy, de ne engedd, hogy belekényelmesedjetek a megbízhatóságba és magától értetődőnek vegyétek a kapcsolatotokat!

Határozzatok meg közös, hosszútávú célokat, amik a legnehezebb pillanatokban is ott lebeghetnek a szemetek előtt: ilyen például egy saját, közös otthon megteremtése, a családalapítás vagy egy vállalkozás.

Egyeztessetek és hódítsátok meg ketten a világot!

Rendszeresen feladsz valamit a párodért? Kép forrása: unsplash

Ha határozott igennel feleltél, gondold át, hogy miket tehetnél meg ahelyett, hogy a szerelmednek segítenél a munkában vagy bármiben, amiben visszahúz magadtól.

Ha fáj a szíved és úgy érzed, nem éri meg a lemondás, feltétlenül beszéljetek róla!

Mondd el neki, hogy mire vágysz: ha például rendszeresen otthon maradtok esténként, mert ő nem szeret kimozdulni, te viszont imádsz nyüzsögni, az hosszútávon lemondásokkal jár neked ahhoz az élethez képest, amit elképzeltél magadnak.

Találjatok ki közös programokat, csábítsd el otthonról és őszintén mondd meg neki, mire vágysz!