Ezt árulja el a kapcsolatotokról az, ahogyan megölelitek egymást

Írta: ,

Már egy szimpla ölelés is megváltoztathatja a kedved, de ez a hatás csak hatványozódik, ha olyan személytől kapod, akit tényleg nagyon szeretsz. Pszichológusok szerint egy 20 másodperces összebújás képes csökkenteni a stresszt, erősíti az immunrendszered, és elárasztja a tested oxitocinnal, vagyis más néven szerelemhormonnal. Ráadásul még a kapcsolatodról is elárul néhány meglepő információt az, hogyan ölelitek meg egymást a pároddal!

A védelmező Kép forrása: colincowieweddings.com

1/7 A védelmező

Ez az ölelés teljes mértékben a biztonságról szól.

Ha a barátod mögötted áll, és a karjait átkulcsolja rajtad, azzal nem csak a védelmező szerepét veszi fel, de egyúttal megteremti a stabilitás érzését is.

Ez azt árulja el a kapcsolatodról, hogy nincs problémátok a bizalommal, és mindig igyekeztek vigyázni egymásra – testileg és lelkileg egyaránt.

A lebegő Kép forrása: marriedinmilwaukee.com

2/7 A lebegő

Szenvedély és vágyakozás – ez a két szó jellemzi legjobban ezt a típusú ölelést.

Ilyenkor a lábaidat átkulcsolod a barátod derekán, míg ő a hátadon pihenteti a karjait.

Mindegy, hogy mélyebb kötelék van köztetek vagy sem, szakértők szerint ez határozottan azt jelenti, hogy fizikailag vonzódtok egymáshoz.

Még ha nem is tart örökké kapcsolat, egy biztos: a szenvedély tényleg hatalmas lángokkal ég kettőtök között.

Szemtől-szemben Kép forrása: weddingpartyapp.com

3/7 Szemtől-szemben

A kezeidet a párod mellkasára helyezed, míg ő a derekadat fogja, és közben elmerültök egymás tekintetében – nálatok is gyakori ez az ölelés?

Akkor szuper hírünk van, ez ugyanis mély érzelmeket és lelki rokonságot jelképez; mintha egy másik életben is találkoztatok volna már.

Képesek vagytok egymás szemeiből olvasni, a kettőtök közötti kötelék pedig kifejezetten erős és rendíthetetlen.

A lassú táncos Kép forrása: frenchweddingstyle.com

4/7 A lassú táncos

Ez az ölelés maximálisan a romantikáról szól.

Ha a barátod kezei a derekadon nyugszanak, míg te a karjaidat a nyaka körül pihenteted, azzal egyfajta középiskolai táncpozíciót vesztek fel.

Általában a kapcsolatok kezdetén jellemző ez az ölelés, de ha évekkel később is gyakran találjátok magatokat ebben a pózban, az szakértők szerint csak egy dolgot jelenthet: a romantika még mindig perzsel köztetek.

5/7 Az átkaroló

Ha a párod általában a válladat karolja át, te pedig az ő derekát, azzal azt üzenitek a világnak, hogy a szerelmetek mellett nagyon jó barátok is vagytok.

Persze nincs bajotok a romantikával, de számotokra nem ez az elsődleges szempont; fontosabb, hogy képesek legyetek nevetni és viccelődni (akár egymáson), mint két régi barát.

Ezzel az öleléssel nem csak fizikailag, de lelkileg is össze tudtok kapcsolódni.

Az összesimuló Kép forrása: theberry.com

6/7 Az összesimuló

Ez egy kifejezetten szoros, összesimuló ölelés, amelyben a két fél igyekszik minél közelebb kerülni egymáshoz – még akkor is, ha már egy csepp levegő sem fér be közéjük.

Ha rátok is jellemző ez a póz, akkor tudnod kell: ez a mély elköteleződést tükrözi, és azt, hogy sosem szeretnétek különválni egymástól.

Olyannyira, hogy legszívesebben az időt is megállítanátok, csak hogy tovább élvezhessétek ezt a bensőséges pillanatot.

7/7 A pihentető

Szívesen pihentetitek a kezeteket egymás farmerzsebében? Akkor megnyugodhatsz, a kapcsolatotokban ugyanis a kényelem és a könnyedség uralkodik.

Persze ez nem azt jelenti, hogy már nem igyekeztek újra és újra elcsábítani egymást!

Épp ellenkezőleg; nem kell minden erőtökkel azon dolgoznotok, hogy a szerelmetek működjön, hiszen enélkül is minden a legnagyobb rendben van köztetek.