5 nőt kérdeztünk arról, hogyan lehet folytatni a kapcsolatot egy félrelépés után

Írta: ,

Ha megcsalt a párod, jön a hatalmas dilemma, hogy megbocsáss-e vagy sem. És ha ezen túl is jutsz, akkor kezdődik a java! Olvasóinkat kérdeztük meg arról, milyen volt a kapcsolatuk azután, hogy megbocsátottak a félrelépő pasijuknak, a válaszaikból pedig talán te is erőt meríthetsz, ha hasonlóan nehéz helyzetbe kerültél.

Nanda (31), barista Kép forrása: flickr.com, matt fry

1/5 Nanda (31), barista

„Miután megcsalt a pasim, beletelt pár hónapba, mire a megbocsátottam neki. Iszonyatosan tepert, és be akarta bizonyítani, hogy csak egy hiba volt, amit többet nem fog elkövetni, és igenis engem szeret.

Természetesen az elején nagyon nehezen tudtam feloldódni a közelében, de a mindennapokban ez nem is jelentett olyan nagy gondot. A szex viszont már problémás volt – pár hónapig nem is bújtam vele ágyba, aztán pedig kényelmetlenül éreztem magam, sőt egy teljes éven keresztül orgazmusom sem volt. Hosszú idő volt, mire visszaállt a régi rend, de ő azóta is folyamatosan bizonyít, kiteszi a lelkét, és ma már boldogabbak vagyunk, mint valaha!”

2/5 Virág (29), sales koordinátor

„A zsúfolt mindennapokban már jó ideje döglődött a kapcsolatunk, amikor egy telefonhívás után rádöbbentem, hogy a párom félrelépett.

Azonnal szakítottunk, de ő kitartóan ostromolt, újra udvarolni kezdett, és a csillagokat is lehozta nekem.

Megértettem, hogy mi miért történt, és visszafogadtam, mert szeretem, és azóta jobb a kapcsolatunk, mint korábban. Kellett valami, ami felrázott minket a langyos vízből!”

Anett (33), grafikus Kép forrása: topinspired.com

3/5 Anett (33), grafikus

„Számomra az volt a legnehezebb, amikor az affér után újrakezdtük, hogy folyamatosan azzal a nővel láttam magam előtt a férjemet. Naponta többször is elképzeltem, ahogy meztelenül ölelik, csókolják egymást. Sírtam, fájt, és egy éven keresztül nem tudtam túltenni magam.

De, amit nagyon fontos megjegyezni, hogy a megcsalás egy tünet! Jelzi, hogy valami gond van a párkapcsolattal, amihez pedig tudjuk, hogy két ember kell. Ezt kellett tudatosítani magamban, és alapos önismerettel rátalálni az igazi problémára. Ez számomra egy hatalmas önfejlesztő folyamat volt, és csak azért tudtam megbocsátani, mert a férjem odatette magát, és bizonyítani akart. Egy igazán erős szerelem kibírja, de nagyon ritka szerintem.”

4/5 Berni (27), élelmiszer mérnök

„A pasim fizikailag nem csalt meg, de kiderült, hogy hónapokig találkozgatott egy lánnyal, hetente párszor kávéztak együtt, és még egy csók is elcsattant. Azonnal azt mondtam, hogy vége, mert még azt is jobban elviseltem volna, ha egy részeg éjszakán szexel valakivel, és aztán nem is emlékszik rá, minthogy más nő közelségére legyen szüksége.

Visszakönyörögte magát, és azóta már minden rendben. De gyakran kattogok azon, hogy hol lehet, mit csinál – remélem ez egyszer lecseng, mert azóta nem adott okot a bizalmatlanságra. A paranoiám azóta gyakran megkeseríti a mindennapjaimat, de tudatosítanom kell magamban, hogy ez nem a nőiségem kudarca!”

Edit (31), zenetanár Kép forrása: adoreann.tumblr.com

5/5 Edit (31), zenetanár

„Sosem gondoltam volna, hogy félrelép a pasim. Azt hittem, ő más, és képtelen lenne rá. Hát nem így volt. A haverja legénybúcsújában történt, és csak másnap fogta fel, hogy mit tett.

Azonnal elmondta, és bocsánatot kért, engem pedig mélyen lesújtott a dolog. Hosszú hetekbe telt, mire meg tudtam bocsátani, de szexleni ezután is képtelen voltam vele. Mindig fájt, és úgy éreztem, bemocskolódott, ami köztünk volt, sőt ő maga is. Nagyon nehéz volt újra elérni azt, hogy jól működjenek a dolgok köztünk!”

Neked is van véleményed a témáról? Írd meg nekünk kommentben!