5 jótanács, amit az exem új barátnőjének adnék

Szőke Angéla
Írta: ,
5 jótanács, amit az exem új barátnőjének adnék

Egy szakításkor legtöbbször mindkét fél sérül, de az egyikük biztosan. Ha pedig nem sokkal utána közösségi médián látod, hogy a volt barátod már az új párjával mosolyog vidáman a fotón, furcsa érzéseket kelthet benned. Valószínűleg egy helyes, kedves lány, aki csak arra vágyik, hogy szeressék. Az alábbi lista pár tanács, amit az exem új barátnőjének adnék.

1. Ne hidd el a sztorikat az „őrült exeiről”

Biztos vagyok benne, hogy – ahogyan nekem is - már az első randin előadta a történetet az elviselhetetlen volt barátnőiről, akik szörnyen bántak vele. Fogadok, hogy meg is sajnáltad és azóta is ösztönösen be akarod neki bizonyítani, hogy nem minden nő ilyen gonosz dög.

Bizonyára azt gondolod, hogy te majd más leszel, mint az előző lányok és köztetek majd minden rendben lesz. Sajnálom, de valószínű, hogy előbb-utóbb te is egy leszel majd az „őrült excsajok” közül, mikor majd az utánad következő lánynak adja elő ugyanezt.

2. Bocsánatot kér, de semmi sem fog változni

Ugyan sok nő panaszkodik a pasijára azzal kapcsolatban, hogy sosem kér bocsánatot, de az én volt barátom ebben is profi volt. Nedves kutyaszemekkel tudott szívhez szólóan bocsánatért esedezni, képtelenség volt, hogy tovább haragudjak rá. Azonban a varázs pár nap alatt szertefoszlott és minden kezdődött elölről: a nemtörődöm hozzáállás, a bántó viselkedés.

Egy idő után rájöttem, hogy ez a bunkózás-bocsánatkérés nem más, mint egy ördögi kör és már nem tudtam hinni az esdeklő, üres ígérgetésnek.

3. Utálni fogja a barátaidat

Szerinte az én összes barátnőm és barátom felszínes, ostoba és elviselhetetlen volt és ennek számtalan alkalommal hangot is adott. Nemcsak nem volt hajlandó találkozni velük, de egy idő után már azt is meg akarta tiltani, hogy én a barátaimmal legyek. Ha mégis elmentem egy bulira vagy összejövetelre nélküle, egész nap duzzogott, de nekem kötelességem volt elviselni az ő haverjait.

Mikor bátorkodtam megjegyezni, hogy nekem nem a legcsodálatosabb program körülöttük ugrálni, amíg ők órákon keresztül videójátékoznak és részegen káromkodnak, szintén én voltam az elviselhetetlen szipirtyó. Szerintem ez veled sem lesz másképp.

 

4. Ha nem kapja meg, amit akar, hisztis kisgyerekké változik

Ha bármi nem az ő elképzelései szerint történt, egyből úgy kezdett viselkedni, mint egy akaratos tízéves. Felhúzta a száját és megmakacsolta magát, amíg nem kapta meg, amire vágyott.

Köztudott, hogy egy kapcsolatban mindkét fél kénytelen kisebb-nagyobb kompromisszumokat kötni, de ő erről mintha életében nem hallott volna.

Ha nem értettünk egyet valamiben – például mi legyen a hétvégi program, milyen filmet nézzünk, vagy mi legyen a vacsora – teljesen hiábavaló volt elkezdenem vitázni vele. Hamar megtanultam, hogy egyszerűbb, ha minden az ő akarata szerint történik, mert nem bírtam elviselni a hisztit.

5. Hallgass a megérzésedre

Ahogy – feltételezem – a te fejedben, úgy az enyémben is megszólalt már kezdetekkor a képzeletbeli vészharang, de mindig elhessegettem. Ahogy te most, én is elhittem a szép szavakat amik nem bizonyultak valósnak.

A szívem mélyén éreztem, hogy valami nincs rendben, de annyira szerettem volna, hogy működjön a kapcsolat, hogy elhallgattattam a figyelmeztető belső hangokat, pedig figyelnem kellett volna rájuk.

Kutyából nem lesz szalonna és előbb-utóbb te is belátod majd, hogy az embereket nem lehet megváltoztatni. Mindig hallgass a megérzéseidre.

Kép forrása: Plotulit/Depositphotos.com