Jóban lehet-e maradni az exszel?

Írta: ,

Vajon ha valakivel korábban fülig szerelmesek voltatok egymásba, akkor elképzelhetetlen, hogy később barátként folytassátok? Vagy épp ellenkezőleg: miért zárnál ki valakit az életedből, ha régebben szeretted? Olvasóink elárulták, mit gondolnak erről!

Barbi (27), sales-es

1/5 Barbi (27), sales-es

„Én például kifejezetten jóban vagyok az egyik exemmel. Persze a kapcsolatunk óta már több év eltelt, de mivel egy a baráti társaságunk, kénytelenek voltunk sokat összejárni. 

Ő volt nekem az első nagy szerelmem, és vele költöztem össze először, ezért nem mondom, hogy nem fájt, amikor eleinte láttam valakivel, de most mindketten boldog párkapcsolatban élünk, és a haveri viszonyunk is kiegyensúlyozott.

Abban, hogy közeli barátok maradjunk, persze nem hiszek!”

Csilla (25), sminkes

2/5 Csilla (25), sminkes

„Teljességgel kizártnak tartom. Ha egy kapcsolat véget ér, az nem véletlenül történik.

Fáj, szenvedünk, és ha utána folyamatosan jópofizni kellene a másikkal, abba belepusztulsz, ha tényleg szeretted. 

Ha nem volt komoly, akkor talán.”

Gerda (34), HR-vezető

3/5 Gerda (34), HR-vezető

„Sosem értettem, hogyha két ember egyszer mindennél jobban szerette egymást, hogyan tud utána teljesen elzárkózni a másiktól. Ha fontosak voltunk egymásnak, akkor szerintem a későbbiekben is fenntartható a jó kapcsolat.

Az én helyzetem speciális, ugyanis elváltam, és van egy 5 éves kislányunk, aki miatt muszáj lenne egyébként is találkozni, és miatta rákényszerültünk arra, hogy a lehető legjobb viszonyt tartsuk fenn.

De nagyon örülök ennek, mert a mai napig számíthatunk egymásra attól még, hogy a szerelem nem működött!”

Szandra (27), marketinges

4/5 Szandra (27), marketinges

„Nem lehet egyértelmű igent vagy nemet mondani. Embertől, helyzettől függ.

Ha megcsalt egy pasi, nyilván nem maradok jóban vele. Ha csak azért szakítottunk, mert ellaposodott a kapcsolat, akkor talán.

De szerintem úgy működhet, ha nem azonnal a szakítás után kezdődik a barátság, hanem egy kis feldolgozási idő után.”

Zsófi (29), fotós

5/5 Zsófi (29), fotós

„Ha korrekt szakítás történt, akkor igen. Ha nem vágtátok át egymást, nem volt semmi sunyiskodás, csak véget ért egy szerelem, akkor simán!

Azokat a pasikat, akikkel valaha megosztottam az életem, mindegyiket szeretem. Van, amelyikkel csak néha csetelünk, van, akivel a munkánkból kifolyólag hetente találkozunk, és jól elvagyunk, de van olyan is, akinek még a feleségét is tökre csípem.

Szerencsés vagyok, hogy ilyen jó emberekhez volt közöm!”

Neked mi a véleményed a témáról? Írd meg nekünk kommentben!