5+1 apró jel, hogy a párkapcsolatod jobb, mint gondolnád

Dienes Petra
Írta: ,

A rózsaszín köd vagy a mézes hetek után természetes, ha egy párkapcsolatban előfordulnak hullámvölgyek. Néhányan ezt negatívan élhetik meg, de hogy te ne ess kétségbe, összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik bizonyítják, hogy ennek ellenére is szuperebb a szerelmetek, mint azt gondolnád!

Nem titkolóztok egymás előtt Kép forrása: bellelumieremagazine.com

Egy nőnek igenis legyenek titkai” – tartja egy mondás. De egy párkapcsolatban ez biztosan jó dolog? Igaz, hogy csak így maradhatsz érdekes a férfi számára? Nagy valószínűséggel nem. Hiszen ha valamit nem mondhatsz el a párodnak, az már önmagában felvet kérdéseket. Nem mondhatod el, mert megharagudna rád? Vagy nem mondhatod el, mert úgysem értené meg? Ha ilyen kifogások miatt „kell” titkolóznod, az nem jelent jót. 

Viszont ha tényleg mindent meg tudtok egymással beszélni, az azt jelenti, hogy valóban társak vagytok, és egy felnőtt, őszinte kapcsolatban éltek egymással. Ha ebből a szemszögből nézed a dolgokat már nem is olyan uncsi a „mi mindent megbeszélünk” egymással mentalitás, igaz?

Bármiről is beszélgettek, nem vesztek össze rajta Kép forrása: kinfolk.com

Az egymás közötti (jó) kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú ideig tartson. Ez már kapásból félsiker, hisz ha régóta együtt vagytok, akkor ez valószínűleg jól működik köztetek.

De azon túl, hogy mindent megbeszéltek, fontos az is, amit a világról gondoltok.

Ha a nézőpontjaitok egyeznek és szinte bármiről tudtok úgy beszélni, hogy azon nem kaptok össze – legyen az aktuálpolitika, vallási kérdés, vagy csak éppen az, hogy melyik szekrényt vegyétek meg a bútorboltban –, akkor kijelenthetjük, hogy a szerelmetek szinte tökéletes. Ugyanis ennek hiányában, hidd el, hogy a párkapcsolat lehet sok minden, csak nem éppen felhőtlenül boldog – ezt saját tapasztalatból is mondhatom.