Jó döntés az eljegyzés? 3 jel, hogy még nem álltok készen a házasságra

Zabolai Margit
Írta: ,

Karácsony és újév tájékán sokak ujjára kerül az a bizonyos gyűrű, ami a közelgő lakodalmat jegyzi. Ha neked már megkérték a kezedet, vagy csak várod, hogy valaki feltegye a nagy kérdést, a döntésed előtt mindenképpen érdemes megfontolni az alábbi szempontokat is, hiszen egy jó esetben életre szóló döntés meghozatala előtt álltok.

Még nem beszéltetek a gyerekekről

Nem kell feltétlenül házasnak lenni ahhoz, hogy valakikből jó szülő legyen, és az esküvő sem jelenti azt, hogy azonnal jön a gyermekáldás is.

Vannak párok, akik inkább várnának még néhány évet, de olyanok is, akik egyszerűen kettesben is boldogok, és úgy döntenek, hogy ők inkább egyáltalán nem vállalnak saját gyermeket.

Probléma csakis akkor merülhet fel, ha eltérően gondolkodtok a kérdésben – azaz az egyikőtök például már alig várja, hogy szülő legyen, a másik pedig még akár egy évtizedet is várna, esetleg az egyikőtök nagy családról álmodik, a másik pedig úgy gondolja, ő egyáltalán nem vágyik gyerekre.

Persze, nem kell mindent kőbe vésni, de mielőtt úgy döntötök, hogy összekötitek az életeteket, nem árt tisztázni, hogy legalább hasonlóak-e az elképzeléseitek, máskülönben kellemetlen meglepetések érhetnek benneteket.

Nem vagytok közös nevezőn az anyagiak terén

Vannak, akik teljes egészében közös kasszát vezetnek, és olyanok is, akik a közös költségeik kifizetése mellett úgy érzik jónak, ha megőrzik a saját bankszámlájukat, és maguk rendelkeznek a maguk pénze felett.

A pénzkérdés megintcsak olyasmi, amivel sok pár sokféleképpen boldogul.

Mindkét megoldás jó lehet, de figyelembe véve, hogy a pénzügyek kimagasló helyet foglalnak el a válóokok között, mégis jobb, ha már az eljegyzés előtt tisztázzátok az elképzeléseiteket.

Még ha külön kasszán maradtok is, akkor is valószínű, hogy lesznek olyan javaitok, amiket közösen fizettek, például az autó, vagy a lakás, amiben éltek, illetve, ha gyereketek lesz, az ő szükségleteit is közösen kell biztosítanotok.

Így, ha egy kávé árát sem bíznád a másikra, vagy még csak a bankszámlád közelébe sem engednéd őt, akkor bármilyen rózsaszín is az a szemüveg, az esküvő talán még elhamarkodott lépés. Lehet, hogy anyagiakról beszélni nem éppen romantikus, de a közös élethez elengedhetetlen.

Elszólít a karrier

A házasság még önmagában nem, de például egy gyerek vállalása már megváltoztathatja a karrierterveiteket, ugyanakkor az is lehet, hogy bár össze akarjátok kötni az életeteket, az egyikőtöket a karrierje a világ másik felére szólítja, a másikat pedig helyben tartaná.

Mielőtt esküvőt terveznétek, nem árt legalább vázlatosan beszélni arról is, kinek mennyire fontos a saját munkája, csak pénzkeresetet lát benne, amit, ha a másik fizetése is elég, akár felhagyni is hajlandó, vagy a személyes sikerei elengedhetetlen részeként gondol rá.

Ugyan olyan párok is vannak, akik például hosszú távon is boldogok egy távkapcsolatban, olyanok is vannak, akik nem tudják így elképzelni az életüket, ezért fontos, hogy erről a területről is beszéljetek egymással, ha pedig még nem tettétek, egyelőre ne nézegesd a gyűrűket sem.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019