Ha a következő 5 dolog igaz rátok, akkor megéri küzdeni a párkapcsolatért

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ha a következő 5 dolog igaz rátok, akkor megéri küzdeni a párkapcsolatért

Kép forrása: boggy22/Depositphotos.com

Mélypontra érkezett a kapcsolatod? Teljesen tanácstalan vagy, ha a jövőtökre gondolsz? Szinte minden komolyabb viszonyban akadnak ilyen hullámvölgyek, de ha az alábbi állítások igazak rátok, érdemes lehet adnotok magatoknak még egy esélyt.

Persze, ez még önmagában nem elég, de egyértelműen megerősíti azt a tényt, hogy hideg fejjel kell újra átgondolnotok mindent. Sosem késő nemet mondani egy párkapcsolatra, de ugyanígy nem késő úgy gondolkozni, hogy még egy esélyt adtok magatoknak.

Ha rengeteget szinten összefonódott az életetek - gyerekek, közös vállalkozás, közös otthon - akkor nagyon is érdemes harcolni a kapcsolatotokért.

Nem csak azért, mert az osztozkodás senkinek sem jó, hanem azért is, mert ha egyszer annyira jól működtetek, hogy egy teljes életet felépítettetek magatok köré, akkor célszerű lenne felgöngyölíteni a szálakat, és kideríteni, hol futott zátonyra a kapcsolatotok, illetve tudjátok-e orvosolni a helyzetet.

Egy pár hónapos, éves kapcsolat éppúgy tönkremehet, mint egy több tíz éve tartó, erről kár is lenne vitázni. Azonban míg előbbiben ritkán kell az osztozkodáson törnötök a fejeteket, addig utóbbiban ez sűrűn megesik.

Nagyobb nehézség, hogy sokszor messze nem csak arról kell döntenetek, kié legyen a közösen vásárolt bútor, vagy éppen miként oldjátok meg a hiteltörlesztést: bizony közös gyermekek, házi kedvencek sorsáról is döntenetek kell. Ez természetesen jóval nehezebb, és sok páros éppen miattuk adja meg az utolsó utáni esélyt. Részben ez a helyes és jó taktika, de azért alaposan mérlegelnetek kell a körülményeket.

Igen, tegyetek meg mindent azért, hogy együtt maradhasson a családotok, de azt sose felejtsétek el, hogy a gyermekeknek iszonyúan sokat számít a jó példa. Márpedig nem mondhatjuk követendőnek az állandó veszekedést, ajtócsapkodást… Ha csak így tudtok együtt élni, akkor a válás jobb mindenkinek. Azonban, amíg van remény – még ha esetleges szünet beiktatásával is – akkor megéri próbálkoznotok.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!