5 jele annak, hogy a párod megcsal a Facebookon

Írta: ,

A hűtlenségnek számtalan formája létezik. A közösségi média térhódításával újabb lehetőség adódott az érzelmek kapcsolaton kívülre irányítására. Az online flört pedig hiába tűnik ártatlannak, igencsak rombolhatja a kettőtök közötti viszonyt… Csokorba szedtük azokat a viselkedésformákat, amelyeket ha észreveszel a kedvesednél, jogosan merülhet fel benned, hogy talán baj van.

Teljesen belefeledkezik az üzengetésbe

1/5 Teljesen belefeledkezik az üzengetésbe

Ma már teljesen megszokott, ha valaki reggeltől estig a számítógép előtt ül vagy éppen a telefonját szorongatja.

Amennyiben viszont elkezded úgy érezni, hogy a párod szorosabb kapcsolatban áll a kütyüivel, mint veled – főleg azért, mert gyakran belefeledkezik az üzengetésbe, s hiába foglalja le teljesen a dolog, nem osztja meg, kivel és miről cseveg –, akkor előfordulhat, hogy nem a technológiai vívmányok kötik le ennyire, hanem valaki, aki ugyancsak azokon keresztül pötyög.


Megcsaltak? 5 fontos lecke, amit ebből tanulhatsz


Abban a pillanatban tehát, hogy falat húz kettőtök közé a gép vagy a mobil, jobb, ha tudatosul benned: a fal olyan vastag, hogy még egy másik nő is meghúzódhat mögötte.

Szokatlan időpontban írnak neki

2/5 Szokatlan időpontban írnak neki

Általános iskolás korodban valószínűleg megtudtad a szüleidtől, hogy este nyolc után telefonálni illetlenség.

Aztán szép lassan rájöttél, hogy a másik fél életritmusától függően igencsak ki lehet ezt a határt tolni.

Minden emberi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, tehát ne ess kétségbe, ha a pasid állandóan későn értekezik valamelyik haverjával.

Ha azonban hirtelen olyan időpontban is elkezd csipogni a telefonja, amikor egyébként csend és nyugalom van, és ő azonnal ugrik a válaszra, akkor sejtheted, hogy valaki elképesztően fontos lett neki.

Persze, először semmiképp se vond durván kérdőre, de egy kis érdeklődés azért ér.

Rejtegeti előled a Facebookját

3/5 Rejtegeti előled a Facebookját

Nem tartjuk egészségesnek, hogy a párok tagjai tudják egymás jelszavát – ugyanakkor az sincs rendben, ha egyikőtök ellenállhatatlan kényszert érez a böngészőablak bezárására vagy a telefon elrakására, amikor a másik facebookozáson kapja.

Amennyiben a párod úgy viselkedik ilyenkor, mintha tetten érnéd, jogos a feltételezés, hogy talán valójában az történt.

Még hevesebben villog a vészjelzés, ha a probléma az előbb említettel – tehát a szokatlan időponttal – keveredik. Elvégre egy ártatlan csevejt miért is kellene előtted letagadni?

Bennfentes poénok, amiket nem értesz

4/5 Bennfentes poénok, amiket nem értesz

Furcsa kommenteket látsz a profilján, amelyek viccesnek tűnnek, de a poén valahogy nem áll össze? Mindenkinek vannak olyan családtagjai, barátai vagy kollégái, akikkel közös humor és élmények kötik össze.

Ha viszont folyton kívülállónak érzed magad a pasid posztjai alatt gyülekező eszmefuttatásokat böngészve, ráadásul még egy nőnemű egyed is felbukkan, akiről ő említést sem tett, bizony helye van a részedről egy-két kérdésnek.

Szinte minden felhasználó egyetért egyébként abban, hogy a másik falán megosztott tartalmak már extra intim viszonyról árulkodnak.

Úgy védekezik, hogy támad

5/5 Úgy védekezik, hogy támad

Ha eljutsz odáig, hogy kérdőre vond a párodat a facebookozással töltött idő vagy a profilján látható gyanús tartalom miatt, és ő magyarázat helyett csípőből visszatámad – mondván, hogy te is sokat pepecselsz a közösségi médiával, így ki tudja, hány online szeretőt tartasz –, megvan az esélye, hogy ezzel a nem túl bölcs huszárvágással akarja elterelni magáról a gyanút.

Amennyiben bármelyikőtök is képtelen nyíltan beszélni az internethasználati szokásairól, valószínűleg tényleg akad némi rejtegetnivaló…

Te voltál már Facebook-megcsalás részese? Írd meg kommentben!