6 jel, hogy a párkapcsolatod jobb, mint gondolnád

Írta: ,

A rózsaszín köd vagy a mézes hetek után természetes, ha egy párkapcsolatban előfordulnak hullámvölgyek. Néhányan ezt negatívan élhetik meg, de hogy te ne ess kétségbe, összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik bizonyítják, hogy ennek ellenére is szuperebb a szerelmetek, mint azt gondolnád!

Nem titkolóztok egymás előtt Kép forrása: bellelumieremagazine.com

1/6 Nem titkolóztok egymás előtt

Egy nőnek igenis legyenek titkai” – tartja egy mondás. De egy párkapcsolatban ez biztosan jó dolog? Igaz, hogy csak így maradhatsz érdekes a férfi számára? Nagy valószínűséggel nem. Hiszen ha valamit nem mondhatsz el a párodnak, az már önmagában felvet kérdéseket. Nem mondhatod el, mert megharagudna rád? Vagy nem mondhatod el, mert úgysem értené meg? Ha ilyen kifogások miatt „kell” titkolóznod, az nem jelent jót. 

Viszont ha tényleg mindent meg tudtok egymással beszélni, az azt jelenti, hogy valóban társak vagytok, és egy felnőtt, őszinte kapcsolatban éltek egymással. Ha ebből a szemszögből nézed a dolgokat már nem is olyan uncsi a „mi mindent megbeszélünk” egymással mentalitás, igaz?

Bármiről is beszélgettek, nem vesztek össze rajta Kép forrása: kinfolk.com

2/6 Bármiről is beszélgettek, nem vesztek össze rajta

Az egymás közötti (jó) kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú ideig tartson. Ez már kapásból félsiker, hisz ha régóta együtt vagytok, akkor ez valószínűleg jól működik köztetek.

De azon túl, hogy mindent megbeszéltek, fontos az is, amit a világról gondoltok.

Ha a nézőpontjaitok egyeznek és szinte bármiről tudtok úgy beszélni, hogy azon nem kaptok össze – legyen az aktuálpolitika, vallási kérdés, vagy csak éppen az, hogy melyik szekrényt vegyétek meg a bútorboltban –, akkor kijelenthetjük, hogy a szerelmetek szinte tökéletes. Ugyanis ennek hiányában, hidd el, hogy a párkapcsolat lehet sok minden, csak nem éppen felhőtlenül boldog – ezt saját tapasztalatból is mondhatom.

Nem vitáztok sokat, vagy sokáig Kép forrása: popsugar.com

3/6 Nem vitáztok sokat, vagy sokáig

Még a legnagyobb szerelmekben is akadnak összezördülések, hiszen senki sem tökéletes. Aztán persze ott van az is, hogy néha még az imádott férfi is az agyunkra tud menni az ilyen-olyan dolgaival.

De ami megkülönböztet egy jó kapcsolatot egy rosszabbtól, az, hogy könnyen veszitek ezeket az akadályokat. Ez azt jelenti, hogy sosem fekszetek le aludni haraggal a szívetekben, és nem hagyjátok, hogy a duzzogás eltartson akár napokig is.

Ha tudjátok, hogy ezeken a nézeteltéréseken együtt át tudtok lendülni és nem hagyjátok elmérgesedni a dolgokat, akkor biztos lehetsz abban, hogy jobb kapcsolatban élsz, mint a legtöbb ember.

50-50% Kép forrása: tumblr.com, ficafresco

4/6 50-50%

Legyen szó bevásárlásról, takarításról, vagy a hétvégi program megszervezeséről, ha ezeket a dolgokat úgy szervezitek, hogy mindenki egyenlően veszi ki a részét belőlük, akkor jobban működtök együtt, mint a párok vagy a házastársak nagy többsége.

Ugyanez vonatkozik arra is, hogy mennyit fektettek a kapcsolatba érzelmileg.

Ha mindketten megközelítőleg ugyanannyi erőfeszítést vállaltok, akkor máris rengeteg nézeteltérést elkerültetek.

Persze megesik, hogy valaki nagyobb erőbedobással csinál valamit, viszont ha ez nem rendszeres, akkor mindketten kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak vagytok, mert nincs mit a másik fejéhez vágni. Megéri ezen dolgozni, nemde? :)

Előtérbe helyezitek a másikat Kép forrása: huffingtonpost.com

5/6 Előtérbe helyezitek a másikat

A boldog párok rendszeresen töltenek együtt minőségi időt, még annak ellenére is, hogy ha nagyon elfoglaltak. Prioritásként kezelik egymást és mindig megtalálják a módját annak, hogy jól érezzék magukat együtt, még ha csak kis időre is.

Enélkül ugyanis a legtöbb kapcsolat ellaposodik, mert fontosabb a munka, vagy a barátok... Azt hiszem, ezt nem is kell tovább magyarázni.

Ha számít nektek az, hogy rendszeresen együtt legyetek, akkor bármennyi ideje is tartson a kapcsolatotok – legyen az két hónap vagy két év –, a szerelem nem fog elmúlni.

6/6 Sokat nevettek együtt

Bármilyen is legyen a kapcsolatotok, ha sokat nevettek együtt, akkor nincs okod aggodalomra.

A nevetés ugyanis épp olyan fontos, mint a szex, mert ezzel is megteremtitek, illetve megtartjátok a kettőtök közötti intimitást.

A közös poénok és a buta viccek, amiken csak ti szórakoztok, annak a jelei, hogy boldogok vagytok együtt. Amíg pedig nevetni tudtok, a legtöbb akadályon könnyedén átjuthattok.