Az egyetlen kérdés, amiből megtudhatod, mennyire lesz hosszú távú a kapcsolatod

Írta: ,

A kapcsolat elején, amikor még minden rózsaszín ködben úszik, nem is kérdés, hogy örökké a barátoddal akarsz lenni. Természetes folyamat, hogy ez az állapot idővel alábbhagy, és előbb-utóbb mindenki szembe találja magát a gondolattal: vajon tényleg ő az Igazi? Vajon ez a kapcsolat kiállja az idő próbáját? Létezik azonban egy kérdés, ami segít megjósolni, mennyire erős a kettőtök közötti kötelék.

Meséld el magadnak! Kép forrása: 99traveltips.com

1/5 Meséld el magadnak!

A dolog igazából nagyon egyszerű, és még csak nem is igényel sok időt. Mindössze arra az egy kérdésre kell válaszolnod, hogy mi a párkapcsolatotok története?

Képzeld el az egészet úgy, mintha éppen elmesélnéd valakinek. Mielőtt tovább olvasnád, akár nyugodtan végig is gondolhatod magadban, az elejétől a mostani időszakig mik történtek veletek.

Miket emelnél ki? Mi az, ami fontos mérföldkő volt, ami befolyásolta az életeteket, és ami a mai napig ott van a fejedben?

Mesélj el mindent, amit a kapcsolatotok részének tartasz, és úgy érzed, kihagyhatatlan a válaszadásban.

Pozitív vagy negatív? Kép forrása: junebugweddings.com

2/5 Pozitív vagy negatív?

Nos, a dologban a döntő tényező az, hogy mit emeltél ki inkább: a pozitív vagy a negatív részeket?

John Mordechai Gottman író szerint ugyanis ezzel meg lehet jósolni, a kapcsolat mennyire erős és hosszú távú.

Ő úgy véli, egy pár története ennyire sokat számít a jövő szempontjából, hiszen ezáltal derül ki, mi az, ami a felek életében jelentős esemény volt.

Ha valaki a negatív részeket emeli ki, azzal akaratlanul is elkezdi felbosszantani magát, és szinte biztossá válik, hogy nem engedte még el azokat a dolgokat, amelyek egykor bántóak voltak számára.

90%-os bizonyosság Kép forrása: charissaphoto.com

3/5 90%-os bizonyosság

És úgy tűnik, ez a kérdés tényleg sokat számít, ugyanis azok a párok, akik a negatív élményeket emelték ki, 90%-ban végül szakítottak egymással.

Valamilyen szinten érthető is, hiszen akik rögtön a rossz eseményekre asszociálnak egy párkapcsolati idővonal leírásakor, majdnem biztos, hogy nem boldogok.

Ha hasonló helyzetben találtad most magad, és a mindennapi bosszúságok jutottak először eszedbe a párodról, érdemes leülni, és átgondolni, mire vágysz valójában.

Hiszen lehetsz boldog egy olyan férfi mellett, akiről, ha visszatekintesz az elmúlt időszakra, főként a rossz emlékek jutnak eszedbe?

Az első lépés, hogy észreveszed, változás kell Kép forrása: bellamumma.com

4/5 Az első lépés, hogy észreveszed, változás kell

Természetesen nem kell megijedni, ha azon kaptad magad, hogy a rossz dolgokat emelted ki a történetetekből.

Valójában minden helyzeten lehet változtatni, és ehhez az első lépés, hogy észrevedd, szükség van erre.

Gondold át, mik azok a dolgok, amiken még mindig nem sikerült továbblépned, és valójában csak elnyomod magadban a dühödet.

Ülj le a pároddal, és mondd el neki; de mindenképpen higgadtan!

Ne érezze úgy, hogy egy újabb veszekedés vár rá valamiért, amit már egyszer megbeszéltetek, mert akkor csak távolabb kerültök a megoldástól.

5/5 Adj időt, és ismételd meg

Miután megbeszéltétek a problémákat, és jobban érzed magad, próbáld meg tényleg elengedni a gondokat. Fókuszálj ezek után a pozitív emlékekre.

Mi volt a kapcsolatotok legszebb időszaka? Mik azok az apróságok, amiket a párod csinál, és számodra olyan sokat jelentenek?

Ez lehet akár az, hogy virágot vesz neked néha, vagy ahogy átölel, amikor ledőlsz mellé az ágyba. Bármi, ami neked fontos!

Adj időt magatoknak, majd néhány hónappal később tedd fel magadnak ismét a kérdést: mi a kapcsolatotok története?

Ha végre a szép emlékek kerülnek előtérbe, tudhatod, hogy jó úton haladtok! Ha viszont semmi sem változott, ideje átvenned magadban, hogy miért is vagy még részese ennek az állapotnak.