Biztos jelek, hogy nem kedvelnek a szerelmed szülei

Írta: ,

Mindig kényes kérdés, milyen az ember kapcsolata az anyósával és az apósával. Sajnos, akadnak olyan szülők, akik valóban nehéz esetek és egyszerűen képtelenség nekik megfelelni. Reméljük, te nem ilyen jelölteket fogtál ki! Ha vannak kétségeid, az alábbi jelek figyelmeztetnek arra, hogy sajnos nem loptad be magad a szülők szívébe.

1/5 Próbálnak figyelmen kívül hagyni

Ezt a jelet nagyon könnyű észrevenned, ugyanis próbálkozásaid ellenére is igyekeznek figyelmen kívül hagyni. Kicsit úgy érzed, bár eltűrik, hogy ott vagy, nem igazán vesznek emberszámba. Ez megnyilvánulhat abban, hogy nem nagyon tudsz bekapcsolódni a beszélgetésbe, mert meg sem kérdezik a véleményedet.

Rosszabb esetben testbeszéddel, tettekkel is kifejezik, hogy nem kíváncsiak rád - például hátat fordítanak neked, vagy direkt oldalazva ülnek a közeledbe (ha muszáj), vagy éppen nem kínálnak meg a sütivel, nem kérdezik meg, kérsz-e még egy italt, mikor mindenkinek töltöttek.

Nem akarnak továbblépni Kép forrása: Dmyrto_Z/Depositphotos

2/5 Nem akarnak továbblépni

Mégis mi lehet annál jelentősebb előrelépés, minthogy a szerelmed bemutatott a szüleinek? Hát az, ha meghívnak egy olyan eseményre, ahol nem csak az anyósod és az apósod lesz jelen, hanem a rokonság apraja-nagyja.

Ez lehet egy közös kerti grillezés, egy szülinap vagy akár egy esküvő, a lényeg, hogy fontos program a rokonok számára. Ha ide is hivatalos vagy, ráadásul örömmel invitálnak, az egész biztosan pozitív visszacsatolás.

Azonban, ha elzárkóznak attól, hogy te is menj, miközben elvárják, hogy a szerelmed jelen legyen, az egyértelmű kirekesztés. Azt még csak-csak elfogadják, hogy a család része vagy, de azt már nem szeretnék, hogy a rokonoknak is bemutassanak, hiszen azzal tényleg teljesen „hitelesítve” lenne a kapcsolatotok.

3/5 Nem túl szimpatikusan mutatnak be

Ha mégis sor kerül arra, hogy be kell téged mutatniuk valakinek (ezt próbálják nagyon erősen elkerülni), akkor legfeljebb úgy nyilatkoznak rólad, hogy a fiúnk „csaja”, vagy olyan kifejezéssel élnek, amitől úgy tűnik, nem várnak túl sokat a kapcsolatotoktól.

Ha valaki véletlenül rákérdez, hogy a menyük vagy-e, akkor gyorsan és feltűnően visszakoznak, mintha ez elképzelhetetlen lenne a jövőben. Persze, attól, hogy az anyósod kifejti, hogy nem vagy a menye, még lehet kedves is, nem muszáj övön aluli megjegyzésekkel tarkítania a válaszát.

De, ha szó sincs arról, hogy szeretettel utalna a (remélhetőleg) közelgő menyegzőre, vagy éppen örömmel dicsekedne el ismerőseinek azzal kapcsolatosan, hogy te a fiával jársz, akkor sajnos esélyes, hogy nem akarnak a családjukban tudni.

4/5 Kerülik a közös találkozásokat

A legtöbb szülő, ahogy felnő a gyereke, próbál sok alkalmat megragadni a közös időtöltésre. Sűrűn meginvitálja vacsorára, hétvégi programokra, hiszen hiányát érzi a családi fészekből kirepült gyermekének.

Ha a kapcsolatotok bejelentésével egyszerre elmaradnak a meghívások, akkor gyanakodhatsz arra, hogy ennek te vagy az oka. Nem biztos, hogy a személyeddel van gondjuk, inkább nehéz elfogadniuk a tényt, hogy már nem ők a legfontosabbak gyermekük életében.

A háttérben valószínűleg jelzik, hogy őt mindig szívesen fogadják, de téged nem, márpedig, ha a szerelmed kiáll melletted, akkor nyilvánvaló, hogy nem fog egyedül hozzájuk járkálni.

Kínos témákat hoznak fel Kép forrása: Rawpixel/Depositphotos

5/5 Kínos témákat hoznak fel

Ha nem kedvelnek és nem akarnak veled egy légtérben lenni, az már önmagában is elég kínos, de sajnos jellemző, hogy ilyen esetekben a szülők extra kínos témákat hoznak fel - pl. rendszeresen érdeklődnek a szerelmed exéről, nyíltan megkérdezik, hogy van, mi történt vele, és közlik, mennyire hiányzik nekik.Olyan témákra terelik a hangsúlyt, amik kínosan érinthetnek és amiktől még ramatyabbul érezheted magad - pl. ha aktuálisan nincs munkád, akkor állandóan erről faggatnak, és közlik, hogy bezzeg ők mindig találtak munkát, a mostani fiatalok túl válogatósak.

Az is lehet, hogy politikai, családalapítási, vagy további, nagyon személyes kérdésekkel igyekeznek elérni, hogy felszívódj.