5 egyértelmű jel, hogy alárendelt vagy a párkapcsolatodban. Magadra ismersz?

Póta Szilvia
Írta: ,
5 egyértelmű jel, hogy alárendelt vagy a párkapcsolatodban. Magadra ismersz?

Ha hihetünk a romantikus filmeknek, szappanoperáknak és daloknak, akkor szeretni valakit annyit tesz, hogy az illető általában fontosabb számunkra, mint saját magunk, vagy akár az életünk. Pszichológus szakértők szerint azonban ez a megfogalmazás sokkal inkább illik a társfüggőségre, mely során az egyik fél alárendelt szerepet tölt be a párkapcsolatban. Íme néhány árulkodó jel, melyre érdemes odafigyelned!

A kompromisszumok a kapcsolatok velejárói, és rendkívül fontosak a békés együttéléshez. Egy szerelmi viszonyban azonban mindkét félnek áldozatokat kell hoznia. Ezzel szemben egy kapcsolatfüggő nem igazán képes nemet mondani párjának és érvényesíteni a saját akaratát.

Helyette inkább elnyomja saját vágyait annak érdekében, hogy megőrizze a békét a kapcsolatban és elkerülje a konfliktust. Ha mégis kiáll magáért, később bűntudatot érez, és retteg attól, hogy elhagyják emiatt.

A folyamat odáig vezethet, hogy az illető képtelen független lényként viselkedni, elveszíti önállóságát, és inkább egy rossz kapcsolatban marad, ahelyett, hogy megpróbálna változtatni helyzetén.

A másik határozza meg az érdeklődési körödet Kép forrása: urbanoutfitters.com

Régen állandóan festettél vagy fotóztál, amikor egyedül voltál, de mostanában inkább focimeccsekre vagy falmászásra jársz, mert a párod ezeket a tevékenységeket kedveli? Az említett eset klasszikus alárendelt szerepre utal.

Vannak, akik kaméleonként viselkednek a kapcsolataikban, vagyis partnerünk preferenciái mentén változtatják érdeklődési körüket, hobbijukat. Bár fontos, hogy pároddal legyenek közös dolgaitok, nem kell feltétlenül mindig mindent együtt csinálnotok.

Ügyeljetek arra, hogy kellő mennyiségű és minőségű időt töltsetek együtt, de közben őrizzétek meg az önállóságotokat is! Egy jó kapcsolat alapja, hogy a feleknek van saját életük, és időnként nem félnek külön programokat szervezni.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!