10 jel, hogy a randi appok rossz hatással vannak a mentális egészségedre

Szőke Angéla
Írta: ,

Elvileg azért vannak, hogy szórakozzunk, de a társkereső oldalak és applikációk sokszor inkább frusztráltabbá teszik használóikat, mint boldogabbá. Ha már érezted úgy, hogy eleged van belőlük, nem vagy egyedül és lehet, hogy itt az ideje, hogy egy kis szünetet tarts. Ha az alábbi tíz pontból legalább öt illik rád, az azt jelenti, hogy a randi appok rossz hatással vannak a mentális egészségedre és eljött a detox ideje.

Ez alapján ítéled meg magad

Valakivel match-eltél, esetleg csetelgettél, sőt már találkoztatok is és neked úgy tűnt, hogy jól mennek a dolgok, aztán mégis eltűnt? Ez nagyon rossz hatással van az önbizalomra, az ember értéktelennek érzi magát, ha a másik még arra sem volt képes, hogy egy üzenetet küldjön, miért nem szeretné folytatni az ismerkedést. Fontos, hogy ne ez alapján ítéld meg magad, hiszen ez már mindenkivel előfordult. 

Photoshoppolod a fényképeidet

Egy kép többet mond ezer szónál és a nők hajlamosak ezügyben kicsit túlzásba esni. Ha száz fotó közül választod ki a legelőnyösebbeket és azokat is editálod, az már gond. Igen, az Instagram influenszerei is módosítják a fotóikat, velük viszont nem találkoznak sokan. Ha a fotód nem fedi a valóságot, a randipartnered csalódott lesz, így ez sosem jó taktika. 

Rettegsz az „élőben találkozástól”

Egy első randi akkor is idegölő lehet, ha nem vagy biztos abban, hogy jó ötlet találkozni az illetővel, de adsz neki egy esélyt, akkor pedig pláne, ha még sokat is vársz a találkozástól, mert online ígéretesnek tűnik a jelölt. Ha egy-egy randi előtt komolyabban szorongsz, az sosem jó jel. 

Eldobhatónak érzed magad

Ha éppen készülsz depresszióba esni amiatt, hogy többen visszautasítanak, jusson eszedbe, hogy Tinderen átlagosan csak a match-ek 50 százalékánál alakul ki a felek között párbeszéd. Az is kétségbeejtő lehet, ha megnézed a felhozatalt és úgy látod, rengeteg csinos lány van fent az oldalon, így elkezded esélytelennek látni magad.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!