A humor tényleg félsiker? – A játékos csipkelődés a kutatások szerint is jót tesz egy kapcsolatnak

Szőke Angéla
Írta: ,

Az egyik volt barátomba a humorérzéke miatt szerettem bele. Ráadásul elég különleges humora volt, kicsit oltogatós, mégis kedves. Amikor megismerkedtünk egy buliban, emlékszem, kétszer is beszólt nekem valamit, nem bunkóságot, de azért csípőset, én meg éppen azon morfondíroztam, hogy most vérig sértődjek-e ezen, vagy elküldjem a sunyiba, amikor egyszer csak kitört belőlem a nevetés. Ahogy ott álltunk a buliban tíz perc ismeretség után, és egymást nézve nevettünk, tudtam, hogy össze fogunk jönni, és azt is, hogy ez egy jó kis kaland lesz.

Mindannyian tudjuk, hogy a humor elengedhetetlen egy tartós kapcsolatban – sőt, az életben –, de azt kevesen, hogy egymás játékos gúnyolása határozottan közelebb hozza egymáshoz a feleket. Ha belegondolunk, van benne logika.

Egy tanulmány 15 ezer párt vizsgált harminc éven keresztül, és arra jutottak, hogy a kedves csipkelődések bizony kifejezetten jót tesznek egy kapcsolatnak.

Itt persze nem arra gondolok, hogy folyamatosan kóstolgatni kell a másikat, és az is régen rossz, ha csak te nevetsz egyedül. Sajnos volt a környezetemben egy ilyen pár is, ahol a srác folyamatosan a barátnője kontójára viccelődött, de már olyan szinten, hogy az senki számára nem volt vicces.