Ismerkedési tippek netfóbiásoknak - akik hagyományos módon ismerkednének

Írta: ,

A nyolcvanas évek szülöttei még emlékeznek rá, milyen egy jó házibuli, milyen hazakísérni egy lányt, udvarolni, virágot vinni az ajtajába, órákig beszélgetni egy parkban vagy otthon hívogatni a vezetékes telefonon, várni, hogy mikor ér már haza és meséli el a napját. Demagógia? Lehetséges. De van benne igazság.

Az internetkorszak előtti szépidőkön nosztalgiázók közül kerülnek ki a netfóbiás párkeresők. Ők azok, akik ösztönös ellenszenvet éreznek az online kommunikációval szemben, mert szeretik látni, megérinteni, megszagolni, a saját fülükkel hallani azt, aki beszél hozzájuk. Sokan mégis magányosak, s nem feltétlenül tudják, hogy a hozzájuk hasonló hobók merre kóborolhatnak még a nagyvilágban.

Utazás közben beszélgess, akkor is, ha csak rövid az út Kép forrása: fashioneditorials.com

1/7 Utazás közben beszélgess, akkor is, ha csak rövid az út

Sokak szerint nem véletlen, hogy kivel hoz minket össze a sors. Mindenkitől tanulhatunk valamit és mi is tanítjuk valamire a körülöttünk lévőket olyankor is, amikor észre sem vesszük.

Ha minden nap buszon, metrón, vonaton kell ülnöd, akkor találkozhatsz olyanokkal, akik felkeltik az érdeklődésedet. A déli országokban nagy hagyománya van annak, hogy utazás közben szóba elegyednek egymással az ismeretlenek.

Ránk ez kevésbé jellemző, mi hajlamosak vagyunk tolakodásnak venni azt, ami a spanyoloknál például természetes. Ha nincs merszed megszólítani valakit, akkor legalább mutass nyitottságot. Vedd ki a füledből a fülhallgatót, tedd el a könyvet, ne böngészd a telefonod, hanem nézz az emberekre.

 

Sose hagyd ki a munkahelyi bulikat

2/7 Sose hagyd ki a munkahelyi bulikat

Lehet, hogy egész nap a munkatársaid között kell lenned, a legtöbbjük nem is túl szimpatikus, de mégsem érdemes kihagyni a munkahelyi bulikat.

Az ilyen események mindig közelebb hozzák egymáshoz az embereket, új oldaláról ismerheted meg a távolabbi kollégáidat vagy találkozhatsz olyannal, akivel eddig még soha.

A legújabb alkalmazottakkal is a munkahelyi összejöveteleken érdemes beszélgetni, hiszen megspórolhattok több hétnyi ismerkedést.

 

Légy aktivista Kép forrása: wesleyan.edu

3/7 Légy aktivista

Ma már nem számít különlegesnek, ha valaki harcol az elveiért. Megtehetjük ezt csoportosan is, számtalan szervezet van, amely kiáll egy eszme mellett és békésen tiltakozik az ellen, hogy azt elnyomva tartsa a társadalom egy bizonyos része.

Az aktivisták rendszeres összejöveteleket tartanak, ahol a csoport szellemiségét szem előtt tartva mindenki igyekszik nyitottan kommunikálni, hiszen céljuk a hosszútávú együttműködés.

Így új barátokat szerezhetsz, de akár még egy komolyabb kapcsolatot is magában rejthet a lehetőség. Ráadásul hűségesen kiállni valami mellett mindenki számára vonzóan tulajdonság.

 

4/7 Tarts szemkontaktus idegenekkel

A szemkontaktus egy kétélű fegyver. Ha jól alkalmazod, akkor megközelíthetőbbnek fogsz tűnni, viszont ha túl merész vagy, az visszavonulásra késztethet másokat.

A megfelelő időben és megfelelő ideig tartott szemkontaktussal bármit elérhetsz, de itt századmásodpercekről van szó. Kell egy kis gyakorlás hozzá. Ne lepődj meg azon sem, ha páran félreértelmezik a dolgot.

Sajnos kiveszőben van ez a kommunikációs forma, az emberek alig néznek egymásra, sokan beszélgetés közben is körbe-körbe forgatják a szemeiket, mintha valami takargatnivalójuk lenne.

 

Szerezz egy kutyát

5/7 Szerezz egy kutyát

A legegyszerűbb módszer, hogy beszélgetni kezdj másokkal, ha van egy kiskutyád. Persze ne engedd, hogy bárki fogdossa, simogassa. A kutya egyébként is rákényszerít arra, hogy naponta többször társaságba menj.

Az állattartással kapcsolatos témák tárháza pedig kimeríthetetlen, főleg, ha még kezdő vagy.

Amennyiben úgy érzed, nincs rá mód, hogy saját kutyád legyen, csatlakozhatsz menhelyekhez, melyek hetente tartanak nyilvános sétáltatást vagy megkérdezheted az egyik ismerősödet is, hogy néha elviheted-e a négylábúját egy körre, biztosan hálás lesz érte.

 

6/7 Iratkozz be egy tanfolyamra

Szeretsz főzni? Érdekel a kézművesség?

Finom borokat kóstolnál? Hobbid lett a bonbon gyártás? Számos tanfolyamra jelentkezhetsz, amelyek rapidrandi formájában is közismertek.

Ezek előnye, hogy biztosan lesznek néhányan, akik számára másodlagos a zöldségszeletelés, a desszertek cukortartalma vagy a borok oxidációs-redukciója.

Ők ismerkedni szeretnének, ahogyan te is, add meg nekik a lehetőséget.

 

Legyen egy törzshelyed, ahol a fentieket is gyakorolhatod

7/7 Legyen egy törzshelyed, ahol a fentieket is gyakorolhatod

A megfelelő törzshely kiválasztásán sok múlik. Üzenete van annak, hogy ki melyik kávézóban, melyik asztalnál, a helyiségen belül hol és milyen időpontokban ücsörög.

Ha belépsz egy kávézóba vagy cukrászdába, akkor biztos lehetsz benne, hogy az egyedül ülők legalább fele azért van ott, mert társaságra vágyik.

Kivéve, ha a laptopja mögé elbújva a kávézó egyik szegletében lapít, ő csak menekül otthonról vagy a munkahelyéről.

Néhány hét alatt ismerősként fogadnak majd az alkalmazottak, és megismerkedsz másokkal is, akik szintén törzshelyüknek választották a helyet.