Ismerkedési tippek netfóbiásoknak - akik hagyományos módon ismerkednének

Göcző Nóra
Írta: ,
Ismerkedési tippek netfóbiásoknak - akik hagyományos módon ismerkednének

Kép forrása: helenaak14/depositph

A nyolcvanas évek szülöttei még emlékeznek rá, milyen egy jó házibuli, milyen hazakísérni egy lányt, udvarolni, virágot vinni az ajtajába, órákig beszélgetni egy parkban vagy otthon hívogatni a vezetékes telefonon, várni, hogy mikor ér már haza és meséli el a napját. Demagógia? Lehetséges. De van benne igazság.

Az internetkorszak előtti szépidőkön nosztalgiázók közül kerülnek ki a netfóbiás párkeresők. Ők azok, akik ösztönös ellenszenvet éreznek az online kommunikációval szemben, mert szeretik látni, megérinteni, megszagolni, a saját fülükkel hallani azt, aki beszél hozzájuk. Sokan mégis magányosak, s nem feltétlenül tudják, hogy a hozzájuk hasonló hobók merre kóborolhatnak még a nagyvilágban.

Utazás közben beszélgess, akkor is, ha csak rövid az út Kép forrása: fashioneditorials.com

Sokak szerint nem véletlen, hogy kivel hoz minket össze a sors. Mindenkitől tanulhatunk valamit és mi is tanítjuk valamire a körülöttünk lévőket olyankor is, amikor észre sem vesszük.

Ha minden nap buszon, metrón, vonaton kell ülnöd, akkor találkozhatsz olyanokkal, akik felkeltik az érdeklődésedet. A déli országokban nagy hagyománya van annak, hogy utazás közben szóba elegyednek egymással az ismeretlenek.

Ránk ez kevésbé jellemző, mi hajlamosak vagyunk tolakodásnak venni azt, ami a spanyoloknál például természetes. Ha nincs merszed megszólítani valakit, akkor legalább mutass nyitottságot. Vedd ki a füledből a fülhallgatót, tedd el a könyvet, ne böngészd a telefonod, hanem nézz az emberekre.

 

Sose hagyd ki a munkahelyi bulikat

Lehet, hogy egész nap a munkatársaid között kell lenned, a legtöbbjük nem is túl szimpatikus, de mégsem érdemes kihagyni a munkahelyi bulikat.

Az ilyen események mindig közelebb hozzák egymáshoz az embereket, új oldaláról ismerheted meg a távolabbi kollégáidat vagy találkozhatsz olyannal, akivel eddig még soha.

A legújabb alkalmazottakkal is a munkahelyi összejöveteleken érdemes beszélgetni, hiszen megspórolhattok több hétnyi ismerkedést.

 

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!