Ezért ne írj vissza rögtön a pasinak, ha keres

Írta: ,

Nagyon taktikázósnak tűnik, és biztosan sokan fel is szisszentetek a cím olvasása közben – tudományos magyarázat van azonban arra, miért nem szabad rögtön visszaírni a srác üzenetére, ha többet is szeretnél tőle, mint egy futó flört!

Nem érdemes játszadozni, ugye? Kép forrása: indiaearl.com

Mi, 21. századi modern, független, erős nők nem szeretünk taktikázni – ezt elég biztosan állíthatom, mert rengeteg ilyen lánnyal találkozom nap mint nap. Nem húzzák a férfiak agyát, nem játsszák meg magukat, ami a szívükön, az a szájukon, nem kell hozzájuk külön szótár.

Egy kapcsolat elején sem játsszák az elérhetetlent, ami jól is van így – kivéve akkor, ha az üzenetváltási technikákról beszélünk. Viselkedéstani kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a várakoztatás (az az idegesítő 10-15 perc, amíg bámulod az üzenetét, mert nem akarsz visszaírni rögtön, de nagyon szeretnél hallani már felőle) igenis bejön – sokkal erősebbnek, elfoglaltabbnak és függetlenebbnek tűnsz, ha nem lógsz folyton a Facebook Messengeren.

Modern love story Kép forrása: engelta.hubpages.com

Nézzünk egy példát: Petivel mindketten jobbra húztatok Tinderen. Örülsz neki, mert jól néz ki a srác, biztosan te is tetszel neki, hiszen match-eltetek (kivéve, ha véletlenül megcsúszott a keze ugye, de ez általában pont fordítva szokott lenni – az unott balra húzogatás közben véletlenül olyat is eltolunk, aki egyébként simán lehetett volna a gyermekeink apja is...).

Peti ír egy kedves üzenetet („Na mizu?”), te pedig égsz a vágytól, hogy azonnal visszaírj neki, úgyhogy rögtön válaszolsz – végül is mindenki tudja, hogy az ember egész nap magával hurcolja a mobilját, felesleges tettetni, hogy nem látod, amit írt.

Peti lelkesedése kicsit lankad, majd pár üzenetváltás után nem ír vissza, te pedig csak ülsz a telefonod felett, hogy mit ronthattál el. Valószínűleg semmit, csak túl elérhető voltál – ami a férfiak vadászösztönét nem indítja be.