Felejtsd el ezeket: 3 dolog, amit szinte mindenki elront az ismerkedés során

Írta: ,

Amikor a húszas éveid közepén jársz, a szerelmi életed valószínűleg nem alakul egyszerűen. Egyrészt szeretnél komoly párkapcsolatot, és egy olyan pasit, aki minden tekintetben szuper, de közben mégis élvezed a szabadságot, a csajos programokat, az őrületes partikat. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a randizás világában szinte lehetetlen kiismerni magad.

1/4 Saját tapasztalatok

Ha volt már néhány rosszul sikerült randid, vagy olyan párkapcsolatod, ami néhány hét után véget is ért, valószínűleg van pár dolog, amit eldöntöttél magadban.

Például hogy soha többé nem ismerkedsz olyan pasival, aki messze lakik tőled, mert nem hiszel a távkapcsolatokban. Vagy nem adsz esélyt annak a srácnak, aki az első randitokon illetlenül beszél a pincérrel, mert valószínűleg hosszú távon veled sem lenne valami kedves.

Szuper dolog, ha a saját tapasztalataid alapján fejlődsz! Azonban van pár dolog a randizással kapcsolatban, amely elterjedt a fiatalok körében, és mindenki igyekszik tartani magát hozzá.

Pedig ha az alábbi három elvet vallod, és ez alapján próbálod alakítani a kapcsolataidat, biztos, hogy hatalmas lehetőséget hagysz ki!

Hiszen ez a három randizós-szabály valójában egyáltalán nem állja meg a helyét!

2/4 "Egy diszkóban/bárban találkoztunk, esélytelen, hogy ebből komoly legyen"

Rengetegen követik el azt a hibát, hogy megismerkednek valakivel egy buliban, és rögtön a "komolytalan" jelzővel illetik meg a közöttük kialakuló románcot.

Persze sokszor megesik, hogy találkozol egy sráccal a diszkó pultjánál, és mivel mindketten be vagytok csiccsentve, nem veszed komolyan a helyzetet.

De hogy a találkozás módja miatt írj le valakit egy életre, az egyáltalán nem jó ötlet!

Bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy a Nagy Ő-vel a buszon futunk össze, vagy megtalálja az elveszett pénztárcánkat, elhozza nekünk, és meghív egy italra, sajnos a valóság nem olyan, mint egy tündérmesében. Igenis van, aki táncolás közben ismeri meg a párját, és olyan is, aki már megivott egy koktélt, amikor besétál a jövőbeli pasija az ajtón.

Kizárólag emiatt sose döntsd el, hogy az adott sráccal esélytelen a párkapcsolat, mert lehet, hogy óriási lehetőséget hagysz ki!

3/4 "Muszáj pontosan tudnom, hogy most járunk vagy sem?"

A randizás és a párkapcsolat között van egy kis szakasz, amikor nehéz megmondani, mi van köztetek. Vajon most ti már egy párt alkottok, vagy még lehet ismerkedni másokkal is, hiszen nincs semmi komoly?

Sokak szemében ez a néhány hét a bizonytalanság időszaka, és csak stresszelnek amiatt, hogy mi lesz a folytatás.

Emiatt van, aki rögtön az első három randi után a másiknak szegezi a kérdést, és várja, hogy a srác kimondja, hogy együtt járnak.

Azonban kár lenne siettetni a dolgokat, és azonnal fejest ugrani a kapcsolatba! Gondolj erre a néhány hétre úgy, mint egy tesztüzemmódra, amikor megnézed, mennyire passzoltok össze.

Nincs abban semmi rossz, ha időbe telik, míg eldöntitek, mit akartok pontosan; az egyetlen fontos dolog, hogy ezzel kapcsolatban őszinték legyetek egymással!

4/4 "Remélem elegáns helyre visz az első randin"

A filmekben azt látod, hogy az első randin a férfi megjelenik az autójával a nő háza előtt, elviszi őt a város legfelkapottabb éttermébe, és utána romantikus sétát ejtenek a hangulatos utcákon. A legnagyobb hiba, ha hasonló elvárásokkal vágsz neki egy első találkozásnak!

Hiszen a filmek nem igazán felelnek meg a valóságnak, és a modern világban az első randi legtöbbször egy kávézásról vagy egy pohár üdítőről szól, miközben beszélgettek és megismeritek egymást.

Kár lenne leírnod valakit csak azért, mert nem életed legjobb randijára vitt el legelőször.

Sose ítélj meg ez alapján senkit; az egyetlen, ami számít, hogy milyen volt közöttetek a kémia, és hogy érezted magad!

Ha úgy gondolod, hogy szívesen találkoznál vele, ne mondj nemet azért, mert "csak" egy kávéra hívott meg.