8 irreális elvárás, amit a férfiakkal szemben támasztunk, de ideje elengedni

Szőke Angéla
Írta: ,

Senki sem tökéletes, a férfiak meg aztán pláne nem. Teljesen másképp vannak bekötve, mint mi, nők, racionálisabban gondolkodnak és különbözőképpen is kommunikálnak. Ez állandó vita forrása egy kapcsolatban, pedig bizony – furcsa kijelenteni –, de nem mindig van igazunk. Az alábbi nyolc elvárásunk velük szemben teljesen irreális – ezt minél hamarabb megtanuljuk, annál több bosszúságot spórolunk meg magunknak.

1. Bámulás

A férfiak megnézik a csinos nőket. Mindig is megnézték, mindig is meg fogják. Mármint nézni, nem fogni! Nem tehetnek róla, a vérükben van. Hacsak nem fütyül utána vagy kéri el a hölgy számát a jelenlétedben, nincs okod bosszankodni. Elvégre mi is megnézzük a magas, jóképű srácokat, nem?

2. Cuki sms-ek

A szokásos forgatókönyv: Te küldesz neki egy háromoldalas üzenetet, amire ő egy emojival, vagy jobb esetben egyetlen szóval reagál. Mint említettem a bevezetőben, másképp kommunikálnak, mint mi. Ilyenkor imádatod tárgya nem bunkózik, és igen, még mindig szeret téged, csak a férfiak célravezetőbben és röviden fogalmaznak, ez minden. A költői írásos kommunikáció nem az ő asztaluk.

3. Shoppingolás

Olykor látok egy-egy elgyötört, szenvedő fiatalembert, aki a plázában a barátnője után kullog lemondóan, kezében csomagokkal. Ahogy mi nem értjük, mi a varázsa egy haveros-sörözős meccsnézésnek, úgy ők sem érzik át a mi örömünket shoppingolás közben. Ne várjuk el tőlük a lelkes serpa szerepét.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba