Jobban vonzódunk az intelligens pasikhoz - De miért is?

Irimiás Alíz
Írta: ,

Azt mondják, a pasiknak elég csak egy fokkal szebbnek lenniük az ördögnél, én mégis először a mosolyukat nézem meg, aztán jöhet a többi: a szemük, a kezük, a cipőjük. Mások a dagadó izmokra, a deltás hátra, a csinos popsira gerjednek. Van azonban valami, ami nem derül ki első ránézésre, méghozzá az intelligencia, pedig az intelligens pasik – nem csak a saját tapasztalataim szerint – rendkívül vonzóak.

A sapioszexuális párválasztók például az intelligenciát tartják a legvonzóbbnak a másikban. Számukra az előjátékot egy komoly politikai vagy filozófiai fejtegetés jelenti. A kíváncsiság számukra a legnagyobb gyönyör, és a külső megjelenés csupán másodlagos.

Addig egyáltalán nem is alakul ki szexuális vonzódás az ilyen párok között, amíg nincsenek túl egy erős érzelmi kapcsolódáson.

A sapioszexuális személyek nemcsak a párjukat választják a magas intelligenciával bíró személyek közül, de minden társas kapcsolatuk ez alapszik.

Ezek a sapioszexuálisok legjellemzőbb vonásai – magadra ismersz?

Esetükben gyakrabban alakulhat át egy barátság szerelemmé, hiszen a barátságnak induló kapcsolat egy olyan mély és jelentőségteljes kötődést alakít ki, ami aztán felébreszthet bennünk intimebb érzéseket is.

Az első randi után általában fogalmuk nincs még, hogyan tovább.

Ha valóban sapioszexuális valaki, egy találkozás után garantáltan nem tud semmiféle következtetést levonni, ezért többszöri randevúra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, van-e intellektuális vagy mély érzelmi kapcsolat.

Érezhetnek testi vonzódást, de egyáltalán nem ez az elsődleges. Csak azért, mert számukra az intelligencia a legfontosabb, még nem jelenti, hogy egyáltalán nem vonzódnának testileg is valakihez. Ez csupán annyit jelent, hogy nem ez az egyetlen és leglényegesebb dolog, amit keresnek.

Ha szeretnek valakit, valóban szeretik. Számukra ilyen szerelembe esés nem történik minden nap.

Kép forrása: pexels.com

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!